Tampereella karkotetaan nuoria Mozartin avulla

Monesta nuoresta tuntuu kuin olisi aina tiellä. Eikä ihme. Nuorisotiloja on liian vähän, eikä kahviloissakaan katsota hengailijoita hyvällä. Tampereella karkotetaan nuoria klassisen musiikin avulla.

kulttuuri

Tamperelaisen kauppakeskuksen sisääntulokäytävässä on epätavallinen tunnelma. Kaiuttimista kuuluu Bachia, Mozartia, Chopania ja muuta klassista musiikkia.

Musiikkia käytetään karkottamaan käyvällä maleksivat nuoret. Sävelet toimivat vähän samaan tapaan kuin hyttysmyrkky, sillä tutkimusten mukaan nuoret eivät viihdy paikoissa, joissa soi klassinen.

Koskikeskuksen teknisen isännöitsijän Risto Lukkarin mukaan musiikki soi sisääntulossa, jota vanhemmat ihmiset olivat jo alkaneet vältellä.

- Saimme vinkin paikalliselta poliisilta, että amerikoissa käytetään klassista musiikkia niin kutsutusti häätämään nuorisoa. Meillä tarkoitus ei ole varsinaisesti häätää ketään, vaan vähentää maleskelua.

Karkote on tepsinyt, eikä nuoriso enää viihdy pitkään kyseisen oven tuntumassa.

Samaa ideaa on käytetty muissakin nuorten hengailupaikoissa, sillä alaikäiset ovat usein epätoivottuja vieraita julkisissa tiloissa.

Monet nuoret ihmettelevätkin, missä nähdä kavereita iltaisin, sillä nuorisotiloja ja nuorille sopivia kahviloita on aivan liian vähän.

YLE24