Lama ei näy taidehuutokaupoissa

Helsinkiläisen taidehuutokauppakamari Bukowskin vuosittainen modernin ja nykytaiteen sekä designin huutokauppa järjestetään ensi viikolla. Bukowskin toimitusjohtaja Christian Bomanin mukaan taantuman vaikutus ei ole juuri näkynyt taidehuutokauppatoiminnassa.

kulttuuri

Bomanin mukaan taantuma ei ole tuonut dramaattisia muutoksia. Tavaraa on ollut tarjolla hyvin ja ostajatkin ovat olleet liikkeellä. Kun tavara on hyvää, myös ostajia löytyy, Boman sanoo.

Taantuma ei ole myöskään pakottanut ihmisiä tuomaan myyntiin arvotavaroitaan.

- Tilanne oli hyvin erilainen 1990-luvun laman aikana. Silloin oli sellaisia henkilökohtaisia konkursseja, että ihmisten oli pakko myydä tavaraa selvitäkseen tilanteesta, Boman kertoo.

Bukowskilla on tällä kertaa kaupan muun muassa Reidar Säreistöniemen ja Sam Vannin teoksia sekä Gunnel Nymanin harvinainen lasiveistos. Huutokaupassa on mahdollisuus tehdä hankintoja myös ilmastotiedotushanke Ilmarin hyväksi.

Ilmarin hyväksi huutokaupataan valokuvaaja Karoliina Bärlundin Yli kaksi astetta -projektin valokuvia.

- Bärlundlin projektissa osoitetaan huolta maapallon lämpötilan kohoamisesta. Hän on valokuvannut projektissaan julkkiksia, ja näitä tauluja myydään huutokaupan yhteydessä, Christian Boman selvittää.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset / Maija Lielahti