Suksitehtaalla luistaa jälleen hyvin

Suksitehtaan työllisyystilanne on Hartolassa kääntynyt parin hiljaisen talven jälkeen hyväksi. Kauppojen varastot ovat tyhjentyneet, joten suksia menee nyt kaupaksi.

sukset
YLE / Lahti

Suksi luistaa muutaman heikon vuoden jälkeen taas Hartolan suksitehtaalla. Peltonen Skin toimitusjohtaja Juhani Eskelinen kertoo, että tilauksia on tullut syksyn aikana runsaasti.

- Niitä tehdään nyt kiireellä. Suksia pitäisi saada valmistettua paljon enemmän mitä keväällä osattiin edes arvioida.

Yllättävä kysynnän kasvu johtuu Eskelisen mukaan uudesta suksikeksinnöstä. Kehitystä nanoteknologian ympärillä on tehty Hartolassa tiiviisti viimeisen neljän vuoden aikana.

- Me olemme ryhtyneet valmistamaan suksea, jota ei tarvitse voidella ollenkaan, ei luisto- eikä pitovoiteella, Eskelinen selventää.

- Kyse on tämmöisestä nanogrip-tuoteesta, jonka kysyntä on oikeastaan vähän räjähtänyt käsiin, Eskelinen jatkaa.

Tulevan talven kaupasta toimitusjohtaja Eskelinen ennustaa lupaavaa. Viime talven jälkeen tukkurien ja kauppojen varastot ovat tyhjentyneet, joita nyt täytetään.

- Näyttää siltä, että sinne ostetaan hyvin tavaraa. Tietysti toivomme, että lunta tulee ja sukset liikkuu kaupoista eteenpäin.

Eskelisen mukaan lama ei ole heitellyt suksitehdasta vaan viime vuosien lumen vähyys. Motivaatio tehtaalla on kuitenkin huonojen aikojen jälkeen aivan eri luokkaa, Eskelinen sanoo.

- Suksiteollisuus on täysin säiden täysin armoilla aivan kuten muutkin talviurheiluvälineiden valmistajat. Uskon kuitenkin, että meillä on työllisyys taattu tämän talven osalta.

Lähteet: YLE Lahti