Siilinjärven vuokrakerrostalo huonossa kunnossa

Siilinjärven kunta on tehnyt uuden tarkastuksen Harjamäessä sijaitsevaan yksityiseen vuokrakerrostaloon. Pasurintiellä sijaitsevassa talossa havaittiin terveydensuojelun ja sähköturvallisuuden puutteita. Talon asumiskelvollisuus selviää myöhemmin.

Siilinjärvi
YLE / Savo

Asumiskelvollisuuden kannalta merkittävin on talon rakennuslupa, joka on myönnetty vuonna 2003 peruskorjaukseen. Lupa on umpeutunut vuosi sitten syksyllä, mutta osa remontista on jäänyt kesken ja talo on periaatteessa edelleen työmaana, mikä heikentää talon paloturvallisuutta.

Siilinjärven kunnan rakennustarkastajan Oiva Ollikaisen mukaan tilanne vaatii jatkoselvittelyjä siitä, mitä rakennusvalvontaviranomainen voi asiassa tehdä.

Asumiskieltoon taloa ei siinä havaittujen puutteiden takia laiteta, mutta rakennusluvan ja keskeneräisen remontin suhteen kunta hankkii lakiapua Kuntaliitosta.

Viranomaisilla on ainakin mahdollisuus velvoittaa talon omistaja saattamaan keskeneräinen peruskorjaus loppuun.

Puutteita terveydensuojelussa ja sähköturvallisuudessa

Tiistaina tehdyssä tarkastuksessa todettiin, että yhdellä talon huoneistoista ei ole minkäänlaista rakennuslupaa.

Myös ilmanvaihdossa on parannettavaa ja muutamiin kylpyhuoneisiin on tehtävä kosteustekninen tarkastus mahdollisten vaurioiden selvittämiseksi.

Talosta löytyi jännitteellisiä pistorasioita, joissa ei ollut kansia. Samoin löytyi lampun paikka, jossa johdot olivat näkyvissä. Niistä olisi voinut saada koskettamalla sähköiskun. Nämä pahimmat puutteet korjattiin jo tarkastuksen yhteydessä.

Pasurintiellä oleva kerrostalo on entisen Harjamäen sairaalan vanha soluasuntola, jolla on nykyisin espanjalainen omistaja.

Talossa on ollut yhdeksän asukasta, mutta osa heistä on muuttanut pois. Tällä hetkellä taloon on jäämässä neljä asukasta.

Lähteet: YLE Savo