1. yle.fi
  2. Uutiset

Visa Mäkisen "Yön saalistajat" kiinnostaa yhä yleisöä

Porilaisen elokuvaohjaajan 25 vuotta sitten ohjaama rikostrilleri on noussut kulttimaineeseen. Elokuva esitetään Night Visions -elokuvafestarin avauspäivänä kunniapaikalla.

Visa Mäkinen
Elokuvaohjaaja Visa Mäkinen
Elokuvaohjaaja Visa Mäkinen.YLE / Mika Kanerva

Visa Mäkinen tunnetaan miehenä, joka on aina kulkenut omia polkujaan. Miehen lukuisat elokuva- ja tv-työt jakavat mielipiteitä. Ainakin yksi Mäkisen leffoista on alan harrastajien mielestä lajityyppinsä helmi.

Muun muassa Matti Mäntylän, Ilmari Saarelaisen ja Kauko Helovirran tähdittämä "Yön saalistajat" on sellainen merkkiteos, että Helsingissä tällä viikolla järjestettävä elokuvafestivaali Night Visions on ottanut sen ohjelmistoonsa paraatipaikalle.

- Visa Mäkinen on todellinen väriläiskä suomalaisessa elokuvateollisuudessa. Ei välttämättä salonkikelpoinen, mutta hänen elokuvissaan saattoi tapahtua - ja tapahtuikin - mitä tahansa, sanoo festarijärjestäjiin kuuluva Lauri Lehtinen.

Lehtinen muistuttaa, että Pori on harvoja suomalaisia kaupunkeja, jolla on oma elokuvahistoria. Tästä kiitos kuuluu juuri Mäkiselle, joka kuvasi lähes kaikki elokuvansa kotikaupungissaan.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi