Kari Kriikku pokkasi pohjoismaisen musiikkipalkinnon

Ylistarossa syntynyt ja Peräseinäjoella kasvanut klarinetisti Kari Kriikku palkittiin Pohjoismaiden neuvoston arvostetulla musiikkipalkinnolla. Palkinto luovutettiin Tukholmassa tiistaina.

palkinnot
Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Klarinetisti Kari Kriikku on vastaanottanut Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon tiistai-illalla Tukholmassa. Palkinto luovutettiin neuvoston istunnon yhteydessä. Musiikkipalkinto on arvoltaan 350 000 Tanskan kruunua eli noin 47 000 euroa. Ylistarossa syntynyt ja Peräseinäjoella varttunut helsinkiläistaiteilija arvostaa saamaansa palkintoa.

- Sehän on suuri palkinto. Kun katson, ketkä aikaisemmin on palkinnon saaneet, niin sehän on kova seura, pohtii Kriikku.

Palkintolautakunnan mukaan Kriikku on instrumenttinsa poikkeuksellinen taituri, jonka ilmaisua leimaa joustavuus ja soittamisen ilo. Pohjoismaiden neuvosto kiittäää Kriikkua myös uraa uurtavasta soolokonserttien uudistamisesta.

Hänen yhteistyökumppaneinaan on ollut monia nykysäveltäjiä, joiden teoksista hän on soittanut kantaesityksen. Kiitokset saavat lisäksi Kriikun levytysten laaja kirjo ja esiintymistaito.

Kari Kriikun ohella suomalaisia palkintoehdokkaita olivat tänä vuonna Pekka Kuusisto & The Luomu Players ja Ulvens Döttrar Ahvenanmaalta. Lisäksi palkintoa tavoittelivat Ale Möller Band ja Loney Dear Ruotsista, Arve Henriksen ja Paal Nilssen-Love Norjasta, Thunderstrucks ja Alpha Tanskasta, Voces Thules ja Víkingur Heiðar Ólafsson Islannista sekä Orka Färsaarilta.

Lähteet: YLE Pohjanmaa