Anna Puusta metsäkummi

Suomen luonnonsuojeluliitto on valinnut metsäkampanjansa kasvoksi laulaja Anna Puun. Metsäkummina hän tuo näkyvyyttä kampanjalle, jonka tavoitteena on kartoittaa ja suojella jäljellä olevat arvokkaat metsäalueemme.

Kuva: Raila Paavola / YLE

- Kaikki parhaimmat lapsuus- ja nuoruusmuistoni ovat jollain tavalla sidoksissa luontoon ja erityisesti metsään. Rakastan metsässä kävelyä ja oleilua, metsän värejä, estetiikkaa, tuoksua, ääniä, sen kätkemää elämää, rauhan tunnetta ja kaikkea mitä se tarjoaa. Siksi olen äärimmäisen iloinen ja otettu saamastani pyynnöstä ryhtyä metsäkummiksi, Anna Puu kertoo.

Kummiuteen liittyy muun muassa luontoaiheisen blogin kirjoittaminen ja ensi vuonna konsertti metsäluonnossa.

Anna Puu toivoo, että tulevan kummivuoden aikana mahdollisimman moni inspiroituisi metsistä ja ymmärtäisi niiden suojelun tärkeyden, sillä Suomessakin luonnontilaiset metsät ovat hupenemassa talousmetsien tieltä ilman suojelutyötä.

- Metsät eivät ole tärkeitä vain virkistysarvojensa vuoksi, vaan myös hiilinieluina ilmaston lämmetessä. Se menee varmasti monelta ohi tässä valtavassa tietotulvassa. Haluaisinkin kansantajuistaa ympäristöasioita, sanoo Anna Puu

Metsäkampanjalla Luonnonsuojeluliitto kerää varoja suojelua tarvitsevien metsäalueiden paikantamiseen Etelä- ja Pohjois -Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla.