Pori ei mahdu aamutelevision säänauhaan

YLE Uutiset saa jatkuvasti kiukkuisia soittoja satakuntalaisilta, jotka vaativat Poria ja Raumaa aamu-tv:n sääscrolliin. Televisioruudun alareunassa pyörii ennen urheilu-uutisia 12 paikkakunnan lämpötilalista. Mukaan ei ole mahtunut ainuttakaan kaupunkia Satakunnasta.

Urheilu-uutiset
Aamu-tv:n säänauha.
YLE

YLEn aamu-tv:ssä nähtävää lämpötilalistaa pyöritetään ruudun alareunassa siirryttäessä uutisista ja säätiedotuksesta urheilu-uutisiin. YLE Uutisten meteorologi Seija Paasonen vakuuttaa, että paikkakuntia on yritetty ottaa listaan tasaisesti ympäri Suomen.

- Lähimmät paikkakunnat siinä listalla ovat Turku, Tampere ja Vaasa ikään kuin kolmiossa. Pori on siinä vähän harmillisesti paitsiossa, mutta sitä keskittymää ei voi tihentää. Muuten muualta Suomesta joutuisi jättämään isoja kaupunkeja pois. Ja se scrolli on taimattu tiettyyn pituuteen, Seija Paasonen selittää.

Lämpötilalistaa ei myöskään voida pidentää, sillä se leikkaisi urheilu-uutisilta aikaa.

- Se aika on mitoitettu siten, että urheilu-uutisten lukija ehtii oman pöytänsä ääreen ja kamera saadaan säädettyä kohdalleen, Paasonen täsmentää.

Valituksia virtaa

Helsinki, Turku, Tampere, Lappeenranta, Savonlinna, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Vaasa, Oulu, Rovaniemi ja Utsjoki ovat päässeet lämpötiloineen scrolliin. Listalle hinkuu moni muukin Porin kanssa.

- Valituksia tulee myös muiltakin paikkakunnilta. Esimerkiksi Mikkelistä soitetaan paljon. Me meterologit saadaan tätä palautetta, vaikka me emme niitä tietoja sinne edes kirjoita. Ne lämpötilat päivitetään siihen scrolliin ohjaamossa. Ja siellä on kyllä niin kiire, ettei paikkakuntia siellä ehditä vaihtelemaan tunnista toiseen, Seija Paasonen toteaa.