1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. irtisanominen

Musta perjantai teollisuudessa

Keskipohjalaisyritykset jakoivat perjantaina irtisanomisilmoituksia useille kymmenille työntekijöille. Irtisanomisista kertoivat ainakin Keski-Pohjanmaa -konserni, Outokumpu ja Pouttu.

Kuva: YLE

Pietarsaaressa lähtöpassit sai 40 ja Kannuksessa 35 työntekijää.

Teräsputkivalmistaja Outokumpu Stailess Tubular Products on irtisanonut perjantaina 40 työntekijää Pietarsaaressa. Heidän työvelvoitteensa päättyy irtisanomispäivänä, mutta irtisanomisajan palkkaa maksetaan vielä 4-6 kuukauden ajan työsuhteesta riippuen.

Outokumpu on myynyt nelikulmaputkituotantonsa lahtelaiselle Stala Tubelle ja Ruotsiin siirretään pikkuputkien tuotantoa. Pietarsaareen jää edelleen osa putkituotannosta ja 130 työntekijää. Vetelissä työntekijöitä on 50.

Kannuslaisen lihanjalostaja Poutun yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 35:n henkilön irtisanomiseen. Yhtiön mukaan irtisanottavissa on sekä työntekijöitä, että toimihenkilöitä.

Pouttu on perustellut toiminnan supistamiseen johtaneita neuvotteluja sillä, että se joutuu uusien määräysten mukaan lopettamaan pakastebroilereiden edelleen jalostamisen.

Vuoden 2007 alussa Sponsor Capitalin omistukseen siirtynyt entinen sukuyhtiö työllistää tällä hetkellä Kannuksessa 220 työntekijää ja Helsingin myyntikonttorissa 15 työntekijää.

Oy KWH Plast Ab on puolestaan ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut koko henkilöstönsä kanssa. Vähennys koskee korkeintaan 40 työntekijää.