Otavan toimitusjohtaja erosi äkillisesti

Otavan toimitusjohtaja Sara Mella on irtisanoutunut äkillisesti. Otavasta kerrotaan, että Mella erosi perjantaina ja hänen tehtävänsä on ottanut välittömästi hoitaakseen myynti- ja markkinointijohtaja Pasi Vainio. Mella ei halua kommentoida lähtöään.

Sara Mella Kuva: Kaisa Rautaheimo / Otava

Otavan kirjaryhmän johtajan Antti Reenpään mukaan irtisanoutuminen tuli yllätyksenä. Mella ilmoitti vain, että kyseessä on henkilökohtainen päätös, Reenpää kertoo. Hän korostaa, ettei kirja-alan kuohunta liity tähän tapaukseen.

- Tilanne aiheuttaa tietysti huolta, mutta onneksi Pasi Vainio tuntee talon hyvin, Reenpää sanoo. Hänen mukaansa uutta toimitusjohtajaa ryhdytään hakemaan mutta asialla ei ole kiirettä, jotta saadaan hyvä lopputulos.

Vainio on työskennellyt Otavassa vuodesta 1996. Myynti- ja markkinointijohtaja hän on ollut vuodesta 2001.

Perheyhtiö hankala ulkopuoliselle?

Mella aloitti Otavan toimitusjohtajana toissa keväänä. Sitä ennen hän työskenteli johtajana Nordea-pankissa. Hän oli Otavassa ensimmäinen Reenpäiden omistajasukuun kuulumaton toimitusjohtaja yli sataan vuoteen.

Antti Reenpää ei usko, että perheen ulkopuolisen olisi mahdottaman hankalaa työskennellä Otavan toimitusjohtajana.

- Muiden yhtiöidemme kaikki toimitusjohtajat ovat jo pitkään olleet perheen ulkopuolisia. He ovat työskennelleet perheyhtiössä pitkään ja menestyneet, Reenpää vakuuttaa.

Hänen mukaansa Otavassa asiat ovat hyvin ja vuodesta on tulossa hyvä.

- Tosin tällä alalla noin puolitoista vuotta toimitusjohtajana on melko lyhyt aika. Tämän takia toimitusjohtajan tuloksista saattaa olla hankala sanoa mitään. Otavan menestys on kuitenkin jatkunut, ja sekin on tietenkin saavutus, Reenpää selittää.