Scifi-parodia Iron Sky solmi miljoonasopimuksen

Kotimainen scifi-elokuva Iron Sky - Rautataivas on tehnyt ison kansainvälisen myyntisopimuksen. Elokuvan tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures on solminut kansainvälisen jakeluyhtiön Stealth Media Groupin kanssa sopimuksen, jonka arvo on jopa miljoona euroa.

Nazinaut studiossa. Kuva: Tuotantoyhtiö Energia Oy

Elokuvan tuottaja Samuli Torssonen sanoo, että kyseessä on poikkeuksellisen iso sopimus. Hän muistuttaa, että suomalaisen elokuvan koko budjetti on keskimäärin miljoona euroa. Iron Sky on yksi suurimmista kotimaisista tuotannoista kaikkiaan viiden miljoonan euron budjetillaan.

Kyseessä on Samuli Torssosen ja ohjaaja Timo Vuorensolan toinen täyspitkä scifi-elokuva. Tekijöiden edellinen projekti, pienen budjetin scifi-parodia Star Wreck oli kotimainen myyntimenestys ja kaikkien aikojen katsotuin nettielokuva.

Kuuhun paenneista natseista kertova Iron Sky onkin herättänyt runsaasti kansainvälistäkin kiinnostusta jo esituotantovaiheessa. Elokuvan traileria on esimerkiksi katsottu lähes neljä miljoonaa kertaa.

Tuottaja Samuli Torssonen kertoo, että työhakemuksia elokuvaan on tullut Hollywoodista asti.

- Kansainvälinen kiinnostus on ollut suurta, ja kovatkin tekijät ovat lähettäneet meille sähköpostia ja kertoneet halustaan osallistua projektiin. Kyllähän se kertoo siitä, että meillä alkaa jo olla kansainvälistäkin uskottavuutta, Torssonen sanoo.

Iron Skyn kuvaukset alkavat ensi vuoden alussa Saksassa. Ensi-iltansa elokuva saa vuonna 2011.