Aamun lehdet

Sanomalehdet kirjoittavat rakkaudesta, SDP:n linjakritiikistä, metsäpolitiikasta ja Finnairin johtajakuvioista.

Kotimaa
sanomalehdessä näkyviä sitaatteja

Yli neljäsosa Suomen lapsista ei saa tarpeeksi tukea ja rakkautta vanhemmiltaan. Lastenklinikan kummien tuore tutkimus kertoo myös, että joka viides lapsi kärsii usein alakuloisuudesta ja masennuksesta.

Huvudstadsbladetin (siirryt toiseen palveluun) mielestä kyse on sellaisista luvuista, että emme voi piiloutua niiden taakse ja uskoa, että kyse on jonkun muun lapsesta. Lehti kysyy, mitkä ovat suomalaisen työelämän ja suomalaisten aikuisten arvot tänään. Rakkaus ja huolenpito eivät maksa mitään, siksikö meillä oli rakkautta ja huolenpitoa enemmän aiemmin, silloin kun maa oli köyhä eikä niin tavarakeskeinen, kysyy Huvudstadsbladet.

Rautakourat kypsyivät Urpilaisen SDP:hen väittää Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) jutussaan. Lehden mukaan Metalliliiton demarit ovat käyneet avoimeen vastahyökkäykseen Jutta Urpilaisen johtaman SDP:n nykylinjaa vastaan. Liitto on käynnistänyt Työn punainen ohjelmajulistus -nimeä kantavan ohjelmatyön, jolla se aikoo haastaa ensi kesän puoluekokouksessa puolueen nykyjohdon ajaman punavihreän hössötyksen, kuten metalliliiton viestintäpäällikkö Matti Putkonen kuvaa SDP:n nykylinjaa.

Putkonen hämmästelee, miten ilmastonmuutoksesta on tullut fundamentalismia, joka torjuu kaikki vaihtoehtoiset käsitykset. Tämä huhhendaalihomma lähentelee jo stalinismia, jossa toisinajattelijat viedään saunan taakse ja ammutaan, kuvailee Putkonen Ilta-Sanomille SDP:n menoa.

Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Varkaudessa pohdittiin tiistaina Stora Enson Varkauden tehtaiden kohtaloa. Kysymys kuului, lopettaako yhtiö modernin, kultamunia munivan tehtaan kansainvälisen ylikapasiteetin purkamiseksi siksi, että väen irtisanominen käy Suomen lain mukaan helpommin kuin muualla läntisessä Euroopassa.

Päätös Varkauden tehtaitten tulevaisuudesta tehdään Stora Enson hallituksessa. Suomen valtiolla pitäisi olla siellä kaiken järjen mukaan ylin sanavalta, koska se on yhtiön pääomistaja yli 35 prosentin äänivallalla, lehti kirjoittaa.

Savon Sanomat muistuttaa, että kansainvälisen talouslaman jälkihoidon aikana on todettu, miten politiikka on palannut myös vapaaseen markkinatalouteen, kun holtittoman talonpidon aiheuttamia jättimäisiä tappioita on pitänyt paikata verovaroin. Jos näin on käynyt jopa Barack Obaman USA:ssa, niin miksi se ei voisi tapahtua myös Suomessa kysyy Savon Sanomat.

Vielä ei ole kuulunut hiiskaustakaan kenestä saataisiin seuraaja Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienoselle. Kalevan (siirryt toiseen palveluun) Pirjo Kukko-Liedeksen mielestä asialla alkaa olla kiire. Lennossa ei Finnairin ykköskipparia kannattaisi vaihtaa. Mistä löytyy tarpeeksi kova ja rohkea uusi kapteeni viemään läpi Hienosen aloittaman kovan laihdutuskuurin?

Jos kovan luokan johtajana ja Venäjänkin asioiden tuntijana tunnetulta Hienoseltakin loppui happi, usko ja viitseliäisyys, pitää seuraajan olla täydellinen teflonpinta ainakin sen suhteen, mitä muut hänen touhuistaan ajattelevat. Kalevan Pirjo Kukko-Liedeksen mieleen ei äkkiseltään tule kuin yksi mies: Yleisradion nykyinen toimitusjohtaja Mikael Jugner. Hän on tullut tunnetuksi lennokkaista ideoistaan ja tempauksistaan. Ei välitä muiden naureskeluistakaan. Jugner on myös lennellyt pitkin maailmaa kaikenlaisilla kalliilla johtamiskursseilla. Hän on hakenut oppia sekä Kaliforniasta että Japanista asti, perustelee Kalevan Kukko-Liedes.

Lähteet: YLE Uutiset