1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sello

Peltosen sello soi kilpaa Ranskassa

Samuli Peltonen on edennyt kansainvälisessä sellokilpailussa nauhakarsinnoista ensimmäiselle kierrokselle ja sieltä toiselle kierrokselle. Nyt hän tavoittelee finaalipaikkaa.

Pohjalaisjuuret omaava Samuli Peltonen näyttää taitojaan tällä viikolla kansainvälisessä sellokilpailussa Pariisissa. Kuva: Petteri Kitti

Seinäjokelaislähtöinen sellisti Samuli Peltonen tavoittelee finaalipaikkaa tällä viikolla Pariisissa järjestettävässä, kansainvälisessä sellokilpailussa.

Samuli Peltonen ja toinen suomalaissellisti, helsinkiläinen Tuomas Ylinen, selvisivät viime viikolla 74 kilpailijan joukosta toiselle kierrokselle, missä kilpailee kaikkiaan 22 sellistiä. Toinen kierros soitetaan alkuviikon päivinä 2.-4.11. Kaksiosainen finaali käydään torstaina ja lauantaina.

Kilpailun ensimmäisen kierroksen soittajat valittiin nauhakarsinnoilla.

Samuli Peltonen voitti viime vuonna Puolassa kansainvälisen Krzysztof Penderecki -sellokilpailun ja sai erikoispalkinnon Pendereckin konserton parhaasta esityksestä.

Sellotaiteilija Mstislav Rostropovichin kunniaksi perustettu kansainvälinen sellokilpailu järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Se on yksi maailman arvostetuimmista ja korkeatasoisimmista sellokilpailuista. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 1977.