Ulkomaalaiset kasvattaneet hulppeasti Eurajoen veropottia

Vuonna 2004 ja sen jälkeen Suomeen tulleiden ulkomaalaisten kunnallisverojen määrä on vuonna 2008 Eurajoella lähes 7,5 miljoonaa euroa. Eurajoen kunnallisvero viime vuodelta on vajaat 40 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Eurajoki
Verotaulukko.
2004 ja sen jälkeen Suomeen tulleiden ulkomaalaisten kunnallisverot.Satakunnan verotoimisto

Vuonna 2004 ja sen jälkeen Suomeen tulleiden ulkomaalaisten kunnallisverojen määrä on vuonna 2008 Eurajoella lähes 7,5 miljoonaa euroa . Viime vuonna määrä oli noin 2,5 miljoonaa euroa.

Eurajoella verovuoden 2008 kunnallisveroista (noin 22,4 milj. euroa) noin 33,4 % koostuu vuonna 2004 ja sen jälkeen Suomeen tulleilta ulkomaalaisilta. Eurajoen kunnallisvero vuodelta 2008 on 36,4 % suurempi kuin vuodelta 2007. Muutos aiheutuu pääasiassa ulkomaalaisten palkansaajien kunnallisveron lisääntymisestä.

Onnistunut pilottiprojekti

Lounais-Suomen verovirastossa on jo lähes neljän vuoden ajan toiminut OL3 neuvonta ja ohjausprojekti, jonka tarkoituksena on antaa Olkiluodossa työskenteleville henkilöille ja yrityksille tietoa Suomen verotuksesta. Neuvontaprojektin tavoitteena on ennaltaehkäistä ongelmia ja auttaa asiakasta maksamaan oikeat verot oikeaan aikaan. Verotuloja on ulkomaalaisilta pystytty keräämään merkittävästi neuvonnan ja ohjauksen avulla. Erityisvalvonnan eli verotarkastuksen toimenpiteitä ei näissä luvuissa vielä näy.

Verohallinnon OL3-projekti on pilottiprojekti, jossa kokeillaan uudenlaista palvelujen kohdentamista erityiselle asiakasryhmälle.

Lähteet: YLE Satakunta