1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Simo Frangén

Simo Frangen: En röhki neljällä sorkalla

Sikainfluenssan elokuussa kärsinyt Simo Frangen kehottaa ihmisiä suhtautumaan sikainfluenssaan enemmän järjellä kuin tunteella. -Kahdella jalalla tässä kävellään, eikä neljällä sorkalla.

Simo Frangén
Simo Frangen.
YLE / Mika Kanerva

- Otin yhteyttä lääkäriin, koska minulla oli ollut useamman päivän ajan lihassärkyä. Olin kankea kuin rautakanki, mutta kuumetta ei ollut. Lääkärin mielestä olin selvä tapaus, eikä minua lähetetty testeihin, joten ihan täyttä varmuutta taudistani minulla ei ole.

Turha pelko pois

Frangen ei pelästynyt lääkärin diagnoosia.

- Minulla oli jo pidemmän aikaa ollut sellainen olo, että tautia hysterisoidaan. Lääkärit olivat jo hyvissä ajoin puhuneet, että yli miljoona suomalaista sairastuu, mutta valtaosa kärsii sen melko lievänä, kuten minäkin. Mutta, kun tulee uusi tauti ja media riepottelee asiaa, siihen helposti suhtautuu tunteella. Kuitenkin kaikki analyysit sanovat, ettei tämän nyt mahdottoman ihmeellinen tauti ole.

Kotona telkkaria katsellen

-Itse oleilin viikon kotona. Katselin telkkaria, join vettä ja otin yhden särkylääkkeen. Normaalia perhe-elämää elettiin, paitsi etten ottanut meidän pientä poikaa syliin, mitä lapsi kovasti ihmetteli. Kukaan muu perheestä ei sairastunut.

-Vaikka olin kotona suht hyvässä kunnossa, sikainfluenssani nostettiin Ilta-Sanomissa ykkösuutiseksi. Se tuntui kyllä aika oudolta. Eikö muka mitään muuta mainittavaa kerrottavaa ollut.

Lähteet: YLE Satakunta / Lore Korpelainen

Lue seuraavaksi