YleX tarjoaa ensi vuonna metallia uudella asenteella

YleX uusii musiikin erikoisohjelmistoaan ensi vuonna. Esimerkiksi perinteikkään, lähes 20 vuotta ohjelmistoon kuuluneen Metalliliiton korvaa ensi vuonna uusi Kaarle ja Erno raskaana -nimeä kantava kaksituntinen ohjelma.

viihde

Luvassa on heviä asennetta, sanoo YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saarinen.

- Kyseessä on ohjelma, joka musiikillisesti seikkailee raskaammalla puolella, mutta kuitenkin aseenteena on enemmänkin "having fun with heavy metal" , Saarinen sanoo.

Uutta ohjelmaa toimittavat Viikate-yhtyeen Kaarle Viikate ja toimittaja Erno Kulmala.

Kanavan ohjelmistossa koettiin uudistamisen tarvetta. Musiikkia on esimerkiksi netin kautta saatavilla aiempaan verrattuna valtava määrä, joka muuttaa myös radio-ohjelmien luonnetta. Saarisen mukaan aiemmin YLEn musiikin erikoisohjelmat paikkasivat aukkoja kapeammassa tarjonnassa.

- Esimerkiksi silloin, kun Metalliliitto alkoi, ei radiossa ollut käytännössä ollenkaan metallimusiikkia tarjolla, Saarinen muistelee.

Saarisen mukaan luvassa on ensi vuonna myös aivan uudenlaista ohjelmasisältöä, jossa panostetaan nouseviin kotimaisiin bändehin. Vielä nimettömässä uudessa ohjelmassa taltioidaan YLEn legendaarisessa M1-studiossa parikymmentä bändiä, jotka ovat parhaillaan ensimmäisen albumin julkaisukynnyksellä.

Lähteet: YLE Uutiset