Matkailun ammattilaisten maailmankongressi Turkuun

Turku on jälleen voittanut suuren kongressihaun. Matkailualan ammattilaisten järjestö SKÅL International tuo maailmankongressinsa Turkuun syyskuussa 2011. Kongressiin odotetaan jopa tuhatta osallistujaa.

konferenssit
Turun lentokenttä lähtöselvitys
Turun lentokenttä lähtöselvitysSimo Kymäläinen / Yle

Viisipäiväinen kongressi järjestetään Turun hotelleissa ja Turun Messu- ja kongressikeskuksessa.

Lopullinen valinta tulevasta kongressi-isännyydestä tehtiin tiistaina järjestön kongressissa Budapestissa. Loppukilpailussa olivat mukana Turku ja Dubai. Kongressista kilpailtiin kaksivaiheisessa prosessissa, jossa ensimmäisellä kierroksella Turku jätti taakseen jo Andorran ja Lontoon. Hakuprosessissa turkulaisia kongressi-isäntiä ovat avustaneet Turku Touringin kongressimarkkinointiyksikkö Turku Convention Bureau yhdessä Finland Convention Bureaun kanssa.

- Tämä on ollut todella hieno hakuprosessi ja mahtava ponnistus näin pieneltä klubilta. On erityisen arvokasta saada tällainen kongressi Turkuun juuri vuonna 2011, kun Turku on täynnä toimintaa. Toivon, että turkulainen matkailuala saa tästä kongressista positiivisen latauksen ja ottaa hyödyn irti siitä, että se saa jopa 1000 matkailun ammattilaista vieraakseen, sanoo SKÅL International Turun klubin puheenjohtaja Susanna Saari.

SKÅL - International Association of Travel and Tourism Professionals on vuonna 1934 perustettu matkailualan ammattilaisten ja esimiesten verkosto, jonka tavoitteena on edistää matkailualan kehitystä ja ystävyyttä alan toimijoiden välillä. SKÅLiin kuuluu noin 20000 jäsentä yli 80 maassa. Turun klubissa jäseniä on 47 ja Helsingissä 70.

Lähteet: YLE Turku