Koe uusi yle.fi

Vuoden Isä -palkinto erovanhempien vertaistukijalle

Helsinkiläinen uusperheen isä, systeemisuunnittelija Pekka Seppänen on valittu Vuoden Isäksi. Palkinto annetaan Seppäselle arvokkaasta vapaaehtoistyöstä eronneiden vanhempien vertaistukijana.

Kotimaa

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) luovutti Vuoden Isä -palkinnon tänään perjantaina. Palkinnon suojelijana toimii tohtori Pentti Arajärvi.

Vuoden Isäksi valittu Seppänen on toiminut vapaaehtoistyöntekijänä Eroneuvo-tilaisuuksissa vuodesta 2007. Eroneuvo on matalan kynnyksen palvelu eronneille ja eroa harkitseville vanhemmille ja eroperheen läheisille.

- Tämä on aikamoinen tunnustus sille vapaaehtoistyölle, mitä olen tehnyt. Isyys voi jäädä muiden asioiden jalkoihin. Mielestäni isyydestä täytyy pitää erityisesti huolta silloin, jos vanhemmat eroavat, Seppänen pohtii.

Hänen mielestään isyydessä on arvokkainta se, että näkee lasten kasvavan.

Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on edistänyt omalla toiminnallaan isyyden arvostusta. Tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa.

Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006.

Lähteet: YLE Uutiset