1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu- ja liikuntaseurat

Poliittinen väri on haalistunut kemiläisessä urheilussa

Kemiläinen urheiluseuratoiminta on hiljentynyt ja epäpolitisoitunut. Takavuosina Kemissä urheiluseurat jakautuivat niin maantieteellisesti kuin aatteellisestikin.

urheilu- ja liikuntaseurat
PS Kemin kapteeni Janne Hosion mukaan joukkueen vahvuutena ovat erikoistilanteet.Teemu Kvist

Niin Sauvosaaren, Karihaaran kuin Veitsiluodonkin alueella oli omat seuransa. Jokaisella niistä löytyi oma urheiluseura kommunisteille, sosiaalidemokraateille ja porvareille.

Urheilukirjailija, toimittaja Pentti Jussila arvioi, että enää politiikka ei vaikuta kemiläisten urheiluseurojen toimintaan. Muutenkin paikallinen urheiluseuratoiminta on murroksen kourissa, sanoo Pentti Jussila.

- Urheiluseuratoiminnassa harva asia on nykyisin paremmin kuin ennen, mutta politiikan vaikutuksen osalta tilanne on parempi, Jussila sanoo.

Pitkän linjan urheilu- ja pääkirjoitustoimittaja Jussila myöntää, että iäkkäämmät seura-aktiivit vielä kaipailevat entistä poliittista väriä.

- Kyse on kuitenkin enemmänkin siitä, että kaivataan aikaa, jollon urheiluseuratoiminta oli vireää, sanoo Jussila, joka toimi pitkään myös Pohjolan Sanomien urheilutoimituksen esimiehenä.

Kemissä on jo vuosia näkynyt seuratoiminnan hiipuminen.

- Sama on tapahtunut muissakin taantuvissa kaupunkikeskuksissa, Jussila toteaa

Pentti Jussila luennoi keskiviikkona urheilun merkityksestä Kemin 140-vuotisen historian aikana. Jussilan luento päätti työväenopiston järjestämän Kemin kaupungin juhlavuoden luentosarjan.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi