Kuka kidnappasi joulupukin?

Lapissa kuvattava Rescuing Santa -gameshow saa vetoapua useita menestyssarjoja luoneelta yhdysvaltalaiselta formaattiyhtiöltä. Ympäri maailmaa kaupattavassa sarjassa kilpailijat etsivät joulupukkia vihjeiden avulla Rovaniemellä ja Tunturi-Lapissa.

viihde
Tuottaja Vera Olsson
Aito Median tuottaja Vera Olsson kertoi Rescuing Santa -sarjasta Arktista Vimmaa -elokuvafestivaalilla Rovaniemellä.YLE / Maija-Liisa Juntti

Tuotantoyhtiö Aito Median tuottaja Vera Olsson kertoo, että tarkoituksena on luoda Lappiin pysyvät kuvauspuitteet.

- Kysymys on turn key-formaattimallista. Olemme rakentamassa tv-koneistoa, jossa kaikki on valmiina odottamassa niitä maita, jotka tulevat tänne tekemään ohjelmaa omaan maahansa.

Työryhmä koostuisi pääasiassa suomalaisista media-alan ammattilaisista ja kustakin maasta lennätettäisiin Suomeen vain kilpailijat, ohjaaja ja juontaja. Ainakin puolet tuotantotiimistä palkattaisiin Lapista. Kuvauksia kaavaillaan jo useammalle talvelle.

- Formaattimaailmassa lumipalloefekti on tyypillinen ja tämä tuotanto tulee olemaan vuosi toisensa jälkeen tapahtuva juttu, Vera Olsson summaa.

Aito Media työstää sarjaa yhdessä yhdysvaltalaisen Small Worldin kanssa. Tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Tim Crescenti on myynyt ja tuottanut 135 ohjelmaa yli 60 maahan. Suomessa nähtyjä sarjoja ovat muun muassa Onnenpyörä, Leijonan kita ja Miljonääri Jussi.

Lähteet: YLE Lappi