1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nenäpäivä

Nenäpäiväsukat tuottaneet jo 3000 euroa

Summalla voidaan Hondurasissa auttaa noin 10 pienviljelijäperhettä parantamaan toimeentuloaan. Perheet saavat koulutuksen luonnonmukaiseen ja luontoa säästävään viljelyyn.

Pirkko Sipari, sukat Kuva: YLE Etelä-Karjala

Etelä-Karjalassa on kerätty tähän mennessä Nenäpäivä-villasukkamyynnillä jo noin 3000 euroa.

Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäivää vietetään perjantaina jo kolmannen kerran. Nenäpäivänä pidetään hauskaa, kohotetaan yhteishenkeä ja autetaan yhdessä maailman lapsia.

Tämän vuoden teema on lapsen oikeudet.

Viljelijäperheille tukea elinkeinossaan

Yksi Ylen Hyvän yhteistyökumppaneista, Kirkon Ulkomaanapu kanavoi Nenäpäivä-keräyksestä saadut tuotot Keski-Amerikkaan. Kirkon ulkomaanavun tiedottaja Maija Sankari kertoo, että 3000 eurolla voidaan Hondurasissa auttaa noin 10 pienviljelijäperhettä parantamaan toimeentuloaan. Käytännössä se merkitsee noin 50-70 henkilöä.

Perheet saavat koulutuksen luonnonmukaiseen ja luontoa säästävään viljelyyn. Heille annetaan hedelmäpuun taimia ja vihannesten siemeniä.

- Ja yksi tärkeä osa tätä projektia on se, että näissä perheissä vahvistetaan naisten roolia päätöksenteossa. Ja ylipäätään näiden pienviljelijäperheiden organisoitumista siten, että he pystyvät itse ajamaan omia asioitaan sekä paikallisesti että kansallisella tasolla, Maija Sankari toteaa.

Viimeiset sukat myydään Imatralla

YLE Etelä-Karjala järjestää perjantaina yleisötapahtuman Imatralla. Koskenpartaan Euromarketissa myydään viimeiset yleisökeräyksellä saadut villasukat.

Illalla Lappeenrannassa järjestetään Nenäpäivä-gaala.