Kemin Pirtin lavalle rakentuu senioreiden temmellyskenttä

Harrastajateatteri Meri-Lapin Estradi tuo legendaarisen teatteritalon, Kemin Pirtin lavalle Sisko Istanmäen kirjoittaman Viimeiset mitalit -näytelmän.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Tero Siivikko kiikuttelee Kemin pirtin lavalla vielä hieman keskeneräisissä lavasteissa.YLE / Kati Siponmaa

Nimi näytelmälle tulee yhden pääosissa olevan vanhuksen urheilijataustasta. Viimeiset mitalit on elämänmyönteinen ja Istanmäelle tyypiliseen tapaan huumorilla höystetty näytelmä vanhuudesta, rakkaudesta, mustasukkaisuudesta ja läpi elämän kantavasta inhimillisyydestä.

-Vanhusten tilanteesta on paljon keskusteltu, joten nyt oli otollinen aika tälle näytelmälle, miettii ohjaaja Janne Hanska

-Tämä näytelmä on oikeastaan tämmöinen seniorikansalaisten puolesta puhuja, hän kiteyttää.

Seniorikansalaisten nahkoihin uivista harrastajanäyttelijöistä nuorin on alle nelikymppinen Tero Siivikko, joka kertoi vanhan miehen roolin löytyneen äänenkäyttö- ja kävelytekniikoita hyödyntäen.

-Vaatteet, maskit ja peruukit saavat ihmeitä aikaan, mutta aika haastava rooli tämä on, toteaa pian kymmenen vuotta harrastajanäyttelijänä viihtynyt Siivikko.

Viimeiset mitalit -näytelmän ensi-ilta on marraskuun toisena lauantaina ja sen jälkeen esityksiä on tammikuulle asti yhteensä kaksikymmentä.

Lähteet: YLE Perämeri