Ranskan rahankuljetusryöstäjää etsitään ympäri Eurooppaa

Ranskan poliisi on jatkanut rahankuljetusvarkaudesta epäillyn miehen etsintöjä. Epäilty 39-vuotias arvokuljetusauton kuljettaja Toni Musulin katosi torstaina Lyonissa mukanaan 11 miljoonaa euroa.

Ulkomaat

Ranskalaislehtien mukaan miehen epäillään paenneen ulkomaille, ja miehen kuvaa on levitetty poliisille ympäri Eurooppaa. Myös Ranskan raja-asemia ja lentokenttiä on tarkkailaan edelleen tiiviisti.

Musulin oli kahden muun työntekijän kanssa käteisenhakukierroksella ruotsalaisen Loomis-yhtiön arvokuljetusautolla. Kun muut menivät hakemaan rahoja Lyonin keskustassa sijaitsevasta pankista, Musulin kaasutti karkuun miljoonat mukanaan. Arvokuljetusauto löytyi tyhjänä tunteja myöhemmin.

Poliisin mukaan epäilty oli suunnitellut varkauden tarkasti. Hän oli jopa tyhjentänyt asuntonsa pakastinta myöten sekä nostanut pankkitilinsä tyhjäksi.

Varastetut rahat ovat uusia seteleitä eikä viranomaisilla ole niiden numeroita. Numeroita yritetään kuitenkin selvittää parhaillaan.

Jos tekijä jää kiinni, häntä uhkaa kolmen vuoden vankeus. Rikoksessa ei käytetty väkivaltaa, mikä pienentää uhkaavan vankeustuomion pituutta.

Lähteet: AFP, AP, YLE Uutiset