Nenäpäivän tempaisukisaan osallistui monta pöljää poppoota

Nenäpäivänä tehtyjä tempauksia palkitaan piakkoin. Tänä vuonna kisaan osallistui usea porukka ja muutama uskalias yrityskin.

Nenäpäivä
YLE Tampere

YLE Tampere näytti mallia ja tempaisi oman tapahtuman nenäpäivän hyväksi. Karaokeillassa piti jokaisesta laulusta maksaa ja jos ei laulanut, oli illan hinta vielä kovempi. Kokonaistuotto illasta kohosi peräti 250 euroon.

Leikin Lumo järjestää Nenätempauksen omassa liikkeessään kahden viikon ajan aina Nenäpäivästä seuraavaan lauantaihin saakka. Tapahtuman tuotto selviää Nenäpäivän jälkeen.

Klassillinen koulu tempaisi naamiaisilla, asukoodi oli punainen. Koulussa käytettiin myös Nenäpäivän oppimateriaalia hyödyksi.

Regea höpsötteli työpaikan seminaarissa.

Nokian nuorisotalon porukat tempaisivat Fantasiabileillä, joista kertyi peräti 450 euroa Nenäpäivän keräykseen.

Koulukadun ja Mäntykadun päiväkodit keräsivät yhteensä 143 euroa kehitysmaiden lasten hyväksi myymällä Nenäpäivän pullia, arpoja ja keräämällä lahjoituksia.

OSK-osviitta tempaisi Finlaysonilla, tarjolla oli kilpailuhenkistä hauskanpitoa.

Mari-Ciné kutsui erääseen olohuoneeseen ystäviä katselemaan elokuvia. Näytökseen myytiin viiden euron lattiapaikkoja ja kymmenen euron sohvapaikkoja. Jotkut lahjoittivat keräykseen vielä muuten vaan, ja elokuvalipuista loppusummaksi saatiin reilut 70 euroa.

Essin nenäpäivätempaisu näkyi Tampereen kaduilla jo alkuviikosta

Essi Isohanni päätti parantaa maailmaa edes vähän järkkäämällä erittäin pienimuotoisen nenäpäivätempauksen.

Tempauksen tarkoitus oli kaikessa yksinkertaisuudessaan piristää omaa elämää ja samalla saada aikaan jotain hyvää muutenkin maailmassa. Hän haastoi erään vanhan ystävänsä mukaansa nostalgiseen tyttöjen iltaan, eli lähdemme kohottamaan tuopposellisen ja "parantamaan maailmaa" siinä samalla.

Essi lupasi vastavuoroisesti auttaa maailman vähäosaisia lapsia ja tilittää 5 euroa nenäpäiväkeräykseen jokaisesta juomasta, jonka ystävä juo seurassaan nenäpäivänenä ja -peruuki päässään. Essi itse pukeutui myös Nenäpäivän peruukkiin ja nenään.

Tempauksen saldoksi saatiin 30,91 euroa, lisäsentit tulivat erään palestiinalaisen rakennusmiehen innosta osallistua Nenäpäiväkeräykseen siitä huolimatta, että hän ei tahtonut mennä Ärrälle ostamaan nenää.

Palkintojen jako piakkoin

Nenäpäivän tempauksilla osallistui kilpailuun, joista voittaa lisää hyvää mieltä. Nenäpäivän iltana järjestettävään Kolmannen Naisen konserttiin liput voitti omalla tempauksellaan Essi Isohanni.

Muut palkinnot raati päättää Nenäpäivää seuraavalla viikolla. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähteet: YLE Tampere