1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. isänpäivä

Taloustaantuma ei ole purrut isänpäivää

Taloustaantuma ei ole hiljentänyt isänpäivälahjakauppaa. Partavedet, kirjat ja pyjamat kuuluvat edelleen ostosten suosikkeihin.

Kuva: YLE Etelä-Savo

Enenevässä määrin isänpäivän alla löytyy kysyntää myös kalliimmille lahjoille.

Autonavigaattorit, digikamerat ja kunnonmittauslaitteet ovat käyneet kaupaksi isänpäivän alla. Lahjavalintoihin on tullut kuitenkin valintavaikeutta, jos lahjanantajilla ei ole tietoa lahjansaajan tarpeista.

Päiväkodeissa ja kouluissa lapset ovat pitkin viikkoa askarrelleet isänpäivälahjoja ja -kortteja. Satunnainen soittokierros kertoo, että itsetehdyt kirjanmerkit ja kynätelineet ovat korttien ohella suosikkeja.

Rohkeimmat lahjanostajat täydentävät isien "kalukoppaa" uusilla työ- ja nikkarointikaluilla akkuporakoneilla ja sähkösahoilla.

Yhä useampi isä viedään myös Etelä-Savossa ruokapatojen ääreen ravintolaan. Isänpäivälounaita tarjoillaan sunnuntaina entistä useammassa eteläsavolaisessa ravintolassa.

Isänpäivälounaan suosio suosio ei kuitenkaan vielä yllä äitienpäivälounaitten mittoihin.

Ajanvietettä monipuolisesti

Isille on tarjolla tänä viikonloppuna monenlaista toimintaa.

Esimerkiksi Mikkelin Jalkaväkimuseo tarjoaa isille mahdollisuuden verestää Suomen sotahistoriatietoja. Jalkaväkimuseo laskee kaikki isät ilmaiseksi museoon isänpäivän kunniaksi.

Jalkaväkimuseon syksyn erikoisnäyttely avaa tänä vuonna tien sukujuuriltaan sveitsiläisen kenraaliluutnantti K.L. Oeschin sotauraan. Oesch johti jatkosodan lopun Karjalan kannaksen torjuntataisteluja kesällä 1944.

Etelä-Savon liikunta puolestaan järjestää huomenna viidellä eteläsavolaispaikkakunnalla isille ja lapsille tarkoitetun liikuntatapahtuman.