1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolmelle amerikkalaiselle vakoilusyytteet Iranissa

Iranissa kolme Yhdysvaltain kansalaista asetetaan syytteeseen vakoilusta, kertoo Iranin virallinen uutistoimisto IRNA. Amerikkalaiset pidätettiin kesällä Iranin ja Irakin rajan tuntumassa.

Ulkomaat

Teheranin pääsyyttäjän Abbas Jafari Doulatabadin mukaan esitutkinta jatkuu, ja hänen mukaansa amerikkalaisia epäillään vakoilusta. Pidätettyjen omaiset ovat vakuuttaneet, että pidätetyt olivat vain retkeilemässä Pohjois-Irakissa, kun he vahingossa eksyivät Iranin puolelle rajaa. Amerikkalaiset pidetään vangittuina Teheranin pahamaineisessa Evinin vankilassa.

Yhdysvalloilla ja Iranilla ei ole diplomaattisuhteita mutta Sveitsi valvoo Yhdysvaltain etuja Iranissa, ja sveitsiläisdiplomaatti kävi pidätettyjen luona viime kuussa. Perheille annettujen tietojen mukaan amerikkalaiset olivat ainakin silloin hyvässä kunnossa.

Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin mukaan Yhdysvallat uskoo vakaasti, että vakoilusyytöksien tueksi ei ole todisteita. Hän vetosi tänään Iranin hallitukseen, jotta se vapauttaisi pidätetyt.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi