Ääneenlukua iltahämärässä

Pohjoismainen kirjastoviikko pyörähtää käyntiin Iltahämärässä -tapahtumalla, jonka tarkoitus on muistuttaa äänen lukemisen vanhasta pohjoismaisesta perinteestä talvihämärän aikaan.

kirjastot

Iltahämärässä on Pohjoismaiden ja yksi koko maailman suurimmista ääneenlukutapahtumista. Kajaanin kaupunginkirjaston kahviossa tapahtuma alkaa maanantaina kello 19, jolloin Vesa Kaikkonen lukee Johan Ludvig Runebergin runon Vänrikki Stool Vänrikki Stoolin tarinoista sekä Veikko Huovisen novellin Kajaanin linnan vanki kirjasta Ronttosaurus.

Sota ja rauha Pohjolassa

Tällä viikolla vietetään Pohjoismaista kirjastoviikkoa ja Iltahämärässä -tapahtumaa kolmattatoista kertaa. Tänä vuonna kirjastoviikon teemana on sota ja rauha Pohjolassa.

Kajaanin kaupunginkirjasto kunnioittaa kirjailija Veikko Huovisen muistoa lukemalla hänen monipuolisesta tuotannostaan teemaan sopivan novellin.

Kirjastossa on lisäksi esillä kirjoja Ruotsin ja Suomen historiasta.

Pohjoismaisen kirjastoviikon tarkoitus on korostaa yhteistä pohjoismaista kulttuuritaustaa ja sen ilmentymistä pohjoismaisessa kirjallisuudessa ja tarinankerrontaperinteessä. Pohjoismainen kirjastoviikko pyörähtää vuosittain käyntiin yhteisellä Iltahämärässä-tapahtumalla, jonka tarkoitus on muistuttaa ääneen lukemisen vanhasta pohjoismaisesta perinteestä talvihämärän aikaan.

Lähteet: YLE Kainuu