Länsirannikon musiikkitietäjät Pähkinänsärkijän finaalissa

Mukana on myös Pori Sinfonietta, jota kisassa edustavat huilisti Jukka-Pekka Lehto ja vs.intendentti/kontrabasisti Eila Saikkonen. Finaalista muodostuu länsirannikon kamppailu, sillä Pori saa vastaansa Vaasan kaupunginorkesterin. Finaali kuullaan YLE Radio 1:llä lauantaina 14.11. klo 19.03 alkaen.

musiikkitiede
Pori Sinfoniettan vs.intendentti/kontrabasisti Eila Saikkonen ja huilisti Jukka-Pekka Lehto YLE Satakunnan studiossa.
Pori Sinfoniettan vs.intendentti/kontrabasisti Eila Saikkonen ja huilisti Jukka-Pekka Lehto edustavat Sinfoniettaa YLE Radio 1:n Pähkinänsärkijä-musiikkitietokilpailussa .YLE / Lore Korpelainen

YLE Radio 1:n Pähkinänsärkijä-musiikkitietokilpailussa orkesterimuusikot ympäri

Suomea kilpailevat musiikkitietämyksellään. Ensimmäinen osakilpailu käytiin lokakuun alussa. Vastakkain olivat Lapin kamariorkesteri ja Pori Sinfonietta, joista jälkimmäinen korjasi voiton niukalla piste-enemmistöllä. Alkuerien jälkeen finaalipaikat jaettiin pistemäärän perusteella.

- Kilpailukysymykset koskevat lähinnä länsimaista taidemusiikkia. Aihepiiri on niin laaja, että sitä on vaikea hallita kokonaan, Lehto kertoo.

- Finaaliin pääsy tuli yllätyksenä. Oma musiikkitietämykseni on joutunut kisan aikana koetukselle, ja eteenpäin on menty päättelykyvyn sekä onnen avulla, kertoo Eila Saikkonen.

Jukka-Pekka Lehto yhtyy joukkuetoverinsa kommenttiin.

- Kolmas osakilpailu oli oikeastaan ensimmäinen, jossa ei tarvinnut pahemmin pähkäillä vastausten kanssa vaan tietoa löytyi, hän toteaa.

Kilpailun edetessä Porin joukkue kohtasi myös tappioita.

- Kilpailun nopeusosiossa Lappeenrantaa vastaan jäädyimme täysin, Saikkonen naurahtaa.

- Toivomme ettei yleisö aseta meille liikaa menestyspaineita, Lehto toteaa lopuksi.

Finaali kuullaan YLE Radio 1:llä lauantaina 14.11. klo 19.03 alkaen. Ohjelman juontaa Risto Nordell ja pisteitä jakaa kapellimestari Veli-Markus Tapio.

Lähteet: YLE Satakunta