Tiituskan yrittäjä Annuka Ovaska tuunaa työkseen vanhasta uutta

Tiituska-tuotemerkkiin on voinut törmätä netissä hakiessaan tietoa kestovaippojen valmistajasta. Yrittäjä Annuka Ovaska pyörittääkin kotonaan paitsi kestovaippalainaamoa, myös ompelimoa, joka käyttää tuotteisiinsa kierrätysmateriaalia.

Kotimaa
Retromekot käyvät kaupaksi esimerkiksi markkinoilla, kertoo Tiituskan yrittäjä Annuka Ovaska.YLE / Kati Siponmaa

Lapsen lempinimestä vakiintui nimi yritykselle, joka työllistää nyt ivalolaislähtöisen perheenäidin kotonaan Kemissä. Syväkankaalla sijaitsevassa omakotitalossa Tiituskan yrittäjä Annuka Ovaska piti kesällä myymälää, mutta talvella Tiituskan tuotteitta voi ostaa netin välityksellä tai suoraan yrittäjältä esimerkiksi erilaisilla messuilla.

- Retromekkoa menee eniten ja isovanhemmat ostavat lapsenlapsilleen kestovaippoja, kertoo Ovaska.

Mekkojen kankaat ovat 60-70 -lukujen aitoja ja alkuperäisiä puuvillakankaita, joita Ovaska on itse hankkinut kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Nykyään sanan kiirittyä ihmiset soittavat suoraan Annukalle ja tarjoavat tälle vinttiensä kätköistä löytyneitä materiaaleja.

"Puskaradio" onkin tehokkaimpia mainosväyliä ja koko yritys sai alkunsa, kun lapsilleen huomiota herättäviä vaatteita ommellut Ovaska sai kuulla kyselyjä asujen alkuperästä.

Annuka Ovaskan omat lapset eivät ole enää vaippaiässä, mutta kestovaipat valmistuvat silti edelleen yrittäjän koneella. Myytäväksi Annuka hurauttelee vaippoja muun muassa suositusta "ökkömönkiäiskankaasta".

Kestovaippoihin ei välttämättä tarvi laittaa heti rahojaan kiinni, sillä kestovaippailuun pääsee tutustumaan Tiituskan kautta edullisesti. Kestovaippalainaamosta saa täydellisen tutustumispaketin 14 vuorokaudeksi lainaan viidellä eurolla.

Kestovaippojen ja mekkojen lisäksi Tiituskan valikoimaan kuuluu mitä mielikuvituksellisimpia kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita.

-Villapaitoja kun jostain syystä kutistuu pesussa, niin niistä saa lämpimiä lapasia tai hattuja, heittää Annuka Ovaska tuunausvinkin kenelle tahansa kokeiltavaksi.

Lähteet: YLE Perämeri