Rokumentti lupaa viisi päivää seksiä, päihteitä ja rokkenrollia

Rockelokuvaa esittelevä Rokumentti-festivaali alkaa jälleen keskiviikkona Joensuussa. Festivaalin teemana on nyt "Seksiä, päihteitä ja rokkenrollia". Rokumentti-leffoja voi katsoa myös YleX Areenassa.

viihde

Rokumentti täyttää tänä vuotta viisi vuotta, minkä kunniaksi tapahtuma laajenee viisipäiväiseksi. Keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana festivaalilla esitetään yli 40 elokuvaa rockmusiikista ja sen lieveilmiöistä.

Festivaalin avaa Hans Stoehrin ohjaama tragikomedia Berlin Calling. Elokuva kertoo Ickarus-nimisestä DJ:stä, joka tärkeän levyjulkaisun kynnyksellä ottaa yliannostuksen ja päätyy psykoosissa Berliinin psykiatriselle klinikalle. Elokuvan pääosaa esittää saksalainen DJ ja muusikko Paul Kalkbrenner.

Elokuvien lisäksi Rokumentti tarjoilee elävää musiikkia. Rockpuolen tarjonnasta vastaavat muun muassa Amorphis, Viikate ja Norther. Tämän lisäksi festivaalikävijä pääsee nauttimaan elokuvamusiikista, sillä Rokumentin yhteydessä Joensuun kaupunginorkesteri esittää kaikkien aikojen huikeimpia kauhuelokuvasävellyksiä.

Lähteet: YLE Uutiset