Kauppatorista tuli Punainen tori

Punaiset nenät vilkkuvat Turussa ja lähiseudulla perjantaina, Nenäpäivänä. Turun päätapahtuma oli kauppatorilla kello 15.00-17.00 jolloin Wiklundin katolta laskeutuu Nenäpäivän lähettejä.

Nenäpäivä
YLE Turun päällikkö Päivi Maijanen-Kyläheiko ja pieni lipaskerääjä.
YLE Turun päällikkö Päivi Maijanen-Kyläheiko ja pieni lipaskerääjä.YLE / Lassi Lähteenmäki

Mukana olivat muun muassa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell, Linnateatterin Ohukainen ja Paksukainen sekä seiväshyppääjä Eemeli Salomäki.

Perinteinen Kauppatorin hernekeittomyynti alkoi perjantaina jo kello 11.00. Myynnissä on myös kuuntelojoiden kutomia villasukkia - noin 300 paria.

Torstai-illasta asti muhinut hernekeitto teki hyvin kauppansa heti kun kolme soppatykkiä saapuivat Kauppatorille.

Myös sukkien myynti on ollut vilkasta; myyntitelttaan on kertynyt ostajia jonoksi asti.

Tuotto kehitysmaiden lapsille

Wäinö Aaltosen museossa, Turun Linnassa ja Biologisessa museossa pääsymaksu on Nenäpäivänä 2,5 euroa normaalia halvempi. Nenäpäivä huipentuu Turussa Liinahaan vanhainkodissa vietettävään gaalailtaan.

Nenäpäivänä kerätään varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten ja aikuisten auttamiseksi. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa marraskuun alussa. Kampanjan symbolina on punainen nenä.

Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö. Säätiön toiminnassa ovat mukana Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus, SASK ja YLE.

Lähteet: YLE Turku