1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Goottia ja kansainvälistä meininkiä valokuvakeskuksessa

Lappeenrannassa Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen pienessä galleriassa on esillä poikkeuksellisen laaja kansainvälisten valokuvaajien digitaalikuvanäyttely. Suuressa huoneessa puolestaan on goottimeininki.

kulttuuri
Viimeinen ehtoollinen
Janne Koivuniemi

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen pieneen galleriaan on koottu noin 800 valokuvaa kaikista maanosista.

1st Carelia Salon -näyttely on osa Suomen kansainvälistä digitaalikuvien kiertonäyttelyä (Finland International Digital Circuit), johon kuuluu neljä muuta osanäyttelyä. Muut näyttelyt ovat esillä tässä kuussa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Kuhunkin näyttelyyn valikoitui 500-1100 valokuvaa. Näin laajaa kokoelmaa kansainvälisiä valokuvia ei ole koskaan nähty Suomessa kerralla.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa esillä olevan näyttelyn järjestelyistä vastaa Saimaan kameraseura. Koko Suomen kansainvälistä digitaalikuvien kiertonäyttelyä hallinnoi Suomen kameraseurojen liitto.

Viimeinen ehtoollinen goottityylillä

Valokuvakeskuksen suuressa huoneessa puolestaan on esillä fiskarilaisen Janne Koivuniemen goottityylisiä valokuvia. Koivuniemi on kuvannut muun muassa gootti-ihmisiä erilaisissa ympäristöissä.

Yksi valokuva esittää Viimeistä ehtoollista, mutta Koivuniemen mukaan hänen kuvillaan ei ole uskonnollista, poliittista tai seksuaalista sanomaa.

Molemmat valokuvanäyttelyt ovat esillä marraskuun 28. päivään asti.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi