1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauppi suunnisti sikainfluenssaa pakoon

Maamme ykkössuunnistaja Minna Kauppi on joutunut evakkoon sikainfluenssan vuoksi. Kauppi kirjoittaa blogissaan, että hänen avomiehensä Pasi Ikonen on sairastunut sikainfluenssaan eikä Kauppi voi tartuntavaaran vuoksi asua kotonaan.

Minna Kauppi
Minna Kauppi
YLE

Jyväskylässä asuva pariskunta viettää ainakin lähipäivät erillään, sillä Kauppi on tautia paossa lapsuudenkodissaan Asikkalassa. Kovaa vauhtia tulevaan suunnistuskauteen valmistautuva Kauppi on toistaiseksi välttynyt sikainfluenssatartunnalta.

-Mulla kävi siis onni, kun ehdin lähteä jo viime viikolla reissun päälle junnutapaamisiin ja kauden päättäjäisiin. Nyt vaan ei sitten millään viittis mennä kotiin, että välttyis sikailulta, kirjoittaa Kauppi nettisivuillaan.

Mielessä painaa kuitenkin myös huoli avopuolison jaksamisesta.

-Se on kyllä surullista, että Pasi röhnöttää kovassa kuumeessa yksin kotona eikä kukaan ole hirveän innoissaan menosssa hoivaamaan, Kauppi suree.

Minna Kauppi on suunnistuksen moninkertainen arvokisamitalisti. Hän on saavuttanut uransa aikana viisi MM-kultaa ja kaksi EM-kultaa. Myös Pasi Ikonen on ollut pitkään yksi maamme eturivin suunnistajia. Ikosella on tilillään muun muassa yksi MM- ja EM- kulta. Minna Kauppi edustaa Asikkalan Raikasta, Pasi Ikosen seura on Vaajakosken Terä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi