Puolalan musiikkiluokkien Canticum -kuoro laulaa Tanssilaulun

Kööriakatemian suurin ja energisin kuoro taitaa olla 9. musiikkiluokkien muodostama ryhmä. Timo Lehtovaara on sovittanut Tanssilaulun 48 laulajan sekakuorolle.

kuoromusiikki

"Taas iltaan päivä vaihtuu

ja pian saapuu kaunis yö

saan kanssasi niittyjen kukkina tanssia

näin yhä unirantaa päin."

Sanat ovat Laila Kinnusen vuonna 1963 levyttämästä Tanssilaulusta.

Canticum -kuoron Laura Renvall, Hanna Lammela ja Henriikka Hakala pitävät kappaletta kivan keinuvan kesäisenä ja ajattomana lauluna.

He sanovat, että kuoronjohtaja Timo Lehtovaara on tehnyt hyvän sovituksen kappaleesta ja se on tärkeää tällaisessa kilpailussa.

Kuoro on harjoitellut stemmoissa siten, että yksi ääni kerrallaan harjoittelee ja muut kuorovalmennustunnilla olevat seuraavat.

Ammatinvalinta pohdinnassa

Kysymykseen miten nopeasti musiikkiluokkalaiset oppivat uuden laulun tytöt vastaavat diplomaattisesti, että riippuu stemman vaikeudesta.

Vaikka tytöt ovatkin musiikkiluokilla, ei musiikki välttämättä ole tulevaisuuden haaveammatti. Onneksi ysiluokkalaisilla on vielä aikaa pohtia näitä kysymyksiä

Laura, Hanna ja Henriikka sanovat, että on jännittävää osallistua Kööriakatemiaan, he uskovat saavansa myös sympatiapisteitä, koska ovat kisan nuorin kuoro.

Vuosi 1963 on jäänyt monen vanhemman mieleen siitä, että Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy murhattiin Dallasissa.

Täällä Suomessa tehtiin vuonna 1963 rahauudistus, jossa markan arvosta pudotettiin 2 nollaa pois.

Tytöt ovat kuitenkin jo sen ajan nuoria, että laskevat kaiken euroissa, vertailua markkahintaan he eivät tee.

Turun konserttitalon 24.11. klo 19.30 järjestettävään konserttiin mahtuu 1000 ihmistä.

- Kiva, että olisi yleisöä paikalla, toteavat Canticumin laulajat.

Konserttiin on yleisöllä vapaa pääsy.