Fortum: Päätös Loviisan ydinvoimalaitoksen uusimisesta tarvitaan nyt

Fortum Oyj vaatii valtiolta aktiivista päätöksentekoa ajatellen vastauksia energian kysyntään 2020-luvun loppupuolella, jolloin osa Loviisan ydinvoimalaitoksen yksiköistä tulee käyttölupansa päähän.

Fortum

Fortumin julkisuuteen tiistaina toimittamassa tiedotteessa kirjoitetaan, että mikään työ- ja elinkeinoministeriön vaihtoehdoista ei toteudu itsestään, vaan edellyttää aktiivista päätöksentekoa.

- Jotta Loviisan yksiköt voidaan korvata ennen nykyisten käyttölupien päättymistä, on päätös uuden voimalan rakentamisesta tehtävä nyt tai hanke siirtyy useilla vuosilla eteenpäin. Uuden yksikön rakentaminen ympäristövaikutusten arvioinnista luvitukseen, rakentamiseen ja käyttöönottoon kestää lähemmäksi 15 vuotta. Maailmalla käynnistyvän ydinvoimarakennusbuumin myötä on riskinä, että rakennusajat entisestään pitenevät. Ei voida ajatella, että kun uusi laitos kytketään verkkoon, vanha otetaan saman tien siitä irti. Siksi korvaavan kapasiteetin on oltava valmiina hyvissä ajoin ennen vanhan alasajoa. Näistä syistä päätöksillä on kiire", sanoo Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula.

Lähteet: YLE Perämeri