1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. NHL

Mikko Koivu sai 200 pistettä täyteen

Minnesota Wildin suomalaisjääkiekkoilijat olivat mainiossa iskussa, kun joukkue haki 5-2-vierasvoiton Torontosta NHL:ssä. Wild-marssia johti kapteeni Mikko Koivu, joka nosti NHL-uransa pistemäärän 200:een. Maalivahti Niklas Bäckström puolestaan torjui uransa sadannen voiton taalaliigassa.

NHL
Mikko Koivu sai 200 pistettä täyteen yön NHL-kierroksella.
Mikko Koivu sai 200 pistettä täyteen yön NHL-kierroksella.YLE

Ensimmäisen erän jälkeen peli oli 1-1. Toronton Aleksei Ponikarovski tasoitti vain 26 sekuntia sen jälkeen, kun Martin Havlat oli vienyt ylivoimalla Minnesotan johtoon. Minnesotan kesän päähankinnalle maali oli vasta kauden toinen.

Toisen erän hahmo oli Koivu, joka syötti Marek Zidlickyn 2-1-maalin erän alussa, teki itse voittomaaliksi jääneen 3-1-maalin Antti Miettisen maittavasta tarjoilusta ajassa 37.29 ja alusti Greg Zanonin Wild-uran avausmaalin 26 sekuntia myöhemmin. Tehot 1+2 nostivat Mikko Koivun NHL-uran tehosaldon 200:een (62+138) 299 ottelussa. Koivu valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Homma meni vielä jännittäväksi lopussa, kun Phil Kessel kavensi 2-4:een. Yhdysvaltalaislaituri on pelannut neljä ottelua toivuttuaan olkapäävammastaan. Kessel on piristänyt Toronto-hyökkäystä ja tehojakin on syntynyt jo kahden maalin ja kahden syötön verran. Toronto pääsi vielä yrittämään kavennusta ja tasoitusta kahden miehen ylivoimalla, mutta Niklas Bäckström oli maalillaan järkkymätön.

Kaikkiaan Bäckströmille kertyi 37 torjuntaa, joista vähintään puolitusinaa on laskettavissa huippuluokan torjunnoiksi. Vuonna 2006 NHL:ään siirtynyt HIFK-kasvatti kirjautti uransa sadannen runkosarjavoiton ja tuli siinä sivussa valituksi ottelun parhaaksi pelaajaksi. Loppulukemat viimeisteli Owen Nolan tyhjään maaliin kolme sekuntia ennen loppua.

Minnesotalle vierasvoitto oli vasta kauden toinen. Toronto puolestaan jäi ensimmäisen kerran kahdeksassa edellisessä ottelussaan pisteittä. Toronton maalia vartioi ruotsalaistulokas Jonas Gustavsson Vesa Toskalan toimiessa luukkuvahtina.

Lähteet: YLE Urheilu

Lue seuraavaksi