1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Parnasson päätoimittaja: Lista puhututtaa

YLE Uutisten haastattelema kirjallisuuslehti Parnasson päätoimittaja Jarmo Papiniemi löytää Finlandia-ehdokaslistasta sekä puutteita että plussia.

Kotimaan uutiset

Mitä mieltä olet listasta?

- Se on aika hauska lista, koska siitä riittää puhuttavaa. On paljon kirjoja, joita siitä varmasti puuttuu ja on paljon asioita, mitä voi ihmetellä. Voi miettiä miksi tämä on täällä ja on myös mitä ihastalla. Siinä on paljon puheenaihetta.

Mitä listalta puuttuu?

- Kristina Carlsonin romaanista Herra Darwinin puutarhuri kaikki ovat puhuneet koko syksyn, ja itsekin sen lukeneena tiedän että se on tämän vuoden parhaita kirjoja, mutta se ei tällä kertaa ole mukana. Myös Monika Fagerholmista on puhuttu paljon. Hänen kirjansa Säihkenäyttämö on saanut paljon ylistystä.

Mitä hyvää listalla on?

- Nyt ehdolla on myös dekkkari. Dekkarikirjallisuuden edustajahan on ollut ehdolla vain kerran aikaisemmin (Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja rakkauden nälkä 1993). Olen iloinen, että tällaiset tabun tapaiset asiat särjetään. Muutama vuosi sitten saatiin rikki se, että vanhat voittajat voi olla uudelleen ehdolla. Näin niin kuin eleenä dekkarin mukaan ottaminen on pirtea ja hauska asia.

Lähteet: YLE Uutiset / MIia Gustafsson

Lue seuraavaksi