1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taidepalkinnot

Taidepalkinnot Rymäkälle ja Jukka Behmille

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2009 palkinnot kansanmusiikkiyhtyeelle ja nuorelle kouvolalaiskirjailijalle.

taidepalkinnot
Kansanmusiikkiyhtye Rymäkkä
Kansanmusiikkiyhtye RymäkkäRymäkkä

Kansanmusiikkiyhtye Rymäkkä saa taidepalkinnon kymenlaaksolaisen musiikkiperinteen esille nostamisesta.

Rymäkkä on ollut jo vuosia tunnettu ja arvostettu esiintyjäryhmä Suomen kansanmusiikkitapahtumissa. Yhtye säveltää suurimman osan materiaalistaan itse.

Rymäkällä on myös oma kansanmusiikkifestivaali Raavuori-soitto. Yhtye on kunnostautunut lisäksi olemalla mukana erilaisissa yhteistyöprojekteissa, kuten yhdessä kaakkoissuomalaisten kansantanssiryhmien kanssa toteutetussa Digitanhua! -produktiossa.

Yhtyettä miehittävät Arttu Kunnasto (haitari), Simo Helkala (mandoliini ja kitara), Jari-Jukka Nippala (kontrabasso), Ossi Perälä (klarinetti ja tinapilli), Tuomas Vanhalakka (lyömiöt ja harmoni) sekä Otto Alahuhta (rummut).

Rymäkälle myönnetyn taidepalkinnon suuruus on 5000 euroa.

Behm vuoden nuori taiteilija

Kouvolalaisen kirjailijan Jukka Behmin taidetoimikunta palkitsi nuoren taiteilijan palkinnolla.

Taidetoimikunnan mukaan Behmin ansiona on hänen kykynsä yhdistää viihdeproosalle tyypilliset yllättävät juonenkäänteet, kohtalokkaat sattumukset ja sensaatiolööppien hätkähdyttävyydet taideproosan vakavaan pohjavireeseen ja kulttuurikritiikkiin.

Jukka Behmin romaanit tarkastelevat suomalaisen yhteiskunnan narrimaisuuksia, ennakkoluuloja ja kulttuurillisia yhteentörmäyksiä.

Behmin palkinnon arvo on 3000 euroa.

Lähteet: Yle Kymenlaakso

Lue seuraavaksi