Kansallisooppera vieraili Pieksämäellä

Kansallisooppera on tuonut oopperaesityksen itäsuomalaislasten nähtäville. Pappa Bach -lastenoopperaa on esitetty tällä viikolla Pieksämäellä, ja ensi viikolla on vuorossa Kuopio.

Suomen Kansallisooppera
Kansallisoopperan Pappa Bach -lastenooppera Pieksämäellä
YLE

Poleenin saliin kerääntyi keskiviikkona kolmisensataa pientä katsojaa. Kansallisoopperan Pappa Bach alkoi tutuilla sävelillä. Lastenooppera on tiivis paketti, tunnin esitykseen on koottu koko Johann Sebastian Bachin elämä.

Viime vuosina Kansallisooppera on vienyt lasten esityksiä eri puolille Suomea, mutta tulevaisuudessa olisi tarkoitus lisätä myös muita vierailuesityksiä.

– Tuotannot ovat yleensä niin massiivisia, että niiden tuominen on paljon kalliimpaa ja vaikeampaa, mutta kyllä nyt on talossa suuntana, että tehdään vierailuja. Aleksis Kivihän jo käy vierailulla. Se on suunniteltu siten, että sitä voidaan kuljettaa helposti, oopperalaulaja Hannu Forsberg Kansallisoopperasta kertoo.

Pieksämäellä Pappa Bach sai lähes täydeltä salilta innostuneen vastaanoton.

– Erittäin hyvä ja onnistunut, kyllä kannatti tulla. Aina silloin kun on tarjolla jotakin laadukasta lastenkulttuuria, niin tykkään käyttää hoitolapsia katsomassa, sanoo leppävirtalainen Liisa Hendolin.

Vaikka lapsille on kulttuuritarjontaa, vanhemmat kaipaavat nimenomaan laadukkaita esityksiä. Myös Kansallisoopperassa lapset koetaan tärkeäksi yleisöksi.

– Sieltähän se uusi katsojasukupolvi kasvaa. On tärkeää, että tätäkin puolta esitellään lapsille, koska kilpailu katsojista on nykyisin hirveän kovaa, Forsberg sanoo.

Lähteet: YLE Etelä-Savo