Elokuvia Lappeenrannassa jo 80 vuotta

Jussi Luotola perusti ensimmäisen elokuvateatterin vuonna1929 Valtakadulle nykyisen Subwayn paikalle. Teatteri oli nimeltään Kinopirtti. Elokuvateatteri Kino-Aula on rakennettu vuonna 1938 ja Nuijamies vuonna1954.

elokuvat
YLE Etelä-Karjala

Merja Luotola-Maarnela on viides toimitusjohtaja perheyhtiössä, jonka perusti hänen pappansa Jussi Luotola. Kaikkia ohjelmistoon tulevia elokuvia Merja Luotola-Maarnela ei katso, mutta satoja ellei tuhansia elokuvia hän on nähnyt elämänsä aikana.

- Fantasiaelokuvat eivät innosta, mutta draama on kiinnostavaa, kertoo Luotola-Maarnela

Televisio pahin kilpailija

Televisiovastaanottimien tulo koteihin 60-luvulla on ollut elokuvatoiminnan pahin kilpailija. Myös DVD:t ja videovuokraamot ovat syöneet katsojia teatterista.

Teatterit ovat pitkän historian aikana kokeneet monia uudistuksia, mutta lamput ja seinät ovat vielä alkuperäisasussa. Istuinpenkit on vaihdettu useasti ja tuolit on samalla tullut pehmeimmäksi. Kino-Aulassa on 208 ja Nuijamiehessä 371 istuinpaikkaa.

Molemmissa teattereissa on dolby digitaaliäänijärjestelmä.

Lipunmyyntiä kehitetään

Lipunmyyntijärjestelmän kehittäminen on työn alla, kertoo Luotola-Maarnela.

- Nyt voidaan myydä paikkalippuja ja myös ennakkoon lippujen myynti onnistuu. Parin viikon kuluttua voi myös internetin kautta tehdä lippuvarauksia, sanoo Luotola-Maarnela.