Ouluun kaivataan lisää tekojääkenttiä

Raksilan kenttä on useimmiten niin täynnä luistelijoita, että pienet ovat vaarassa jäädä isompien jalkohin. Ouluun tarvitaankin pikaisesti uusia tekojääkenttiä.

luistelu
YLE / Tuomas Hirvonen

Raksilan tekojäällä voi kokea luistelun riemua parhaimmillaan. Kolme kertaa viikossa vapaaehtoisvoimin järjestettävä yleisöluistelu vetää Oulun ainoalle tekojäälle satoja ulkoliikunnan harrastajia.

Törmäyksiltäkään ei vältytä. Kovaa vauhtia luistelevat teini-ikäiset ja juuri taaperoiän ylittäneet lapset muodostavat riskialttiin yhdistelmän liukkaalla ja kovalla alustalla.

Järjestyksenvalvonnasta yleisöluistelussa huolehtii Oulun Luistinseuran väki talkoohengessä. Työsarka on kova, sillä isossa väkijoukossa sattuu ja tapahtuu ja silmäpareja ei riitä joka puolelle.

Vakavilta vahingoilta on ainakin toistaiseksi vältytty.

- Tässä kentän puolella on kaksi henkilöä valvomassa, ettei jääkiekkoja ei tuoda tänne ja että pienimmillä on kypärät päässä. Valvotaan yleisesti tätä toimintaa tässä kentällä, kertoo vapaaehtoisena paikalla oleva OLS:n e-juniorien valmentaja Ari-Pekka Valtanen.

Lisää tekojäätä tarvittaisiin

Luistelijoita riittäisi enemmän kuin Raksilan kentälle turvallisesti mahtuu. Oulussa tilaus olisi ainakin parille uudelle tekojääkentälle kaukaloineen. Nyt kaupungin ainoan tekojään käytöstä taistelevat seurat ja harrastajat.

- Kyllä tämä on tällaista niukkuuden jakamista. Yritämme jakaa tekojääaikaa tasapuolisesti seuroille ja harrastelijoille, sanoo Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio.

- Tällä hetkellä sellaista kenttää ei ole lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Mutta kyllähän tällaiselle kentälle on käyttöä, kun ottaa huomioon, millaisia ovat talvet nykyään - luonnon jäät tulevat joulukuun puolen välin nurkilla. Voitaisiin tehdä muutama tällainen kenttä ja jätettäisiin luonnonjääkentät vaikka tekemättä. En tiedä tulisiko se vuosien mittaan yhtään sen kalliimmaksi.

Lähteet: YLE Oulu