Hypnoosiin voi vaipua vaikka radio-ohjelmaa kuuntelemalla

Hypnotisoija Pekka Pakarainen on täysin vakuuttunut siitä, että hypnoosi auttaa ihmisiä pääsemään eroon monenlaisista peloista ja addiktioista. Taitava hypnotisoija voi saada jopa radiohaastattelussa kuuntelijat hypnoosiin.

hypnoosi
Moni uskoo hypnoosin auttavan erilaisten pelkotilojen tai addiktioiden hoidossa.YLE / Touko Yrttimaa

Itsestään mestarihypnotisoijan titteliä käyttävä Pekka Pakarainen sanoo, että kaikki terveet ihmiset saadaan vaipumaan hypnoosiin. Annettavilla suggestioilla voidaan saada ihmisen alitajunta toimimaan niin, että esimerkiksi erilaisista pelkotiloista on mahdollista päästä eroon. Esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa hypnoosi on ollut monille avuksi.

- Hypnoosissa ei kuitenkaan voi saada ihmistä tekemään mitään sellaista, mitä hän ei tekisi valveilla ollessaan. TV-ohjelmissa nähtävät hypnotisoidut ihmiset on hypnotisoitu jo ennen ohjelmaa, ja lavalle otetaan ne, jotka vajoavat syvimpään hypnoosiin, Pakarainen toteaa.

Pakarainen muistaa myös tapauksen, missä tunnettu suomalainen hypnotisoija Olavi Hakasalo eli Oliver Hawk onnistui suorassa lähetyksessä vaivuttamaan äänitarkkailijan ja osa radioyleisöstäkin vahingossa hypnoosiin.

Lähteet: YLE Satakunta