Mikin Vintti hauskuttaa absurdilla hautakertomuksella

Torniolaisen Mikin Vintti ry:n uusi näytelmä "Minä, Kirjailijatar" saa ensi-iltansa lauantaina Torniossa. Näytelmä kertoo kirjailija Annikki Kariniemen mielikuvituksellisesta ja humoristisesta hautakertomuksesta, jossa Kirjailijatar ennen hautaanlaskemistaan tapaa eläviä ja edesmenneitä Lapin taiteilijoita.

näytelmät
Kirjailijatar-näytelmä, kuvaa käyttää näytelmää koskevissa jutuissa.
- Jo minä ajattelinkin, että kuka se arkkuun soittelee… (Vas.) Timppa (Petri Kangas), Kirjailijatar (Irma Ihalainen-Kemi) ja Reitari (Pasi Hakala)Mirjam Kälkäjä

Näytelmän on käsikirjoittanut Mirjam Kälkäjä ja ohjannut Martti Kadenius. Näytelmän yleisökenraali esitetään perjantaina ja ensi-iltaa vietetään lauantaina Torniossa Seminaarin koululla kello 19.

Annikki Kariniemen kuolemasta tulee tänä syksynä kuluneeksi 25 vuotta. Hänen hautajaisissaan Rovaniemen kirkossa oli saattajia kirkko täynnä, hautajaiset radioitiin suorana lähetyksenä Lapin ja Perämeren radioissa.

Kariniemi on pyynnöstään haudattu Utsjoen hautausmaalle. Rehevä ja tuottelias Kariniemi on esikuvana näytelmän Kirjailijattaren roolihahmoon. Näytelmästä löytyy myös muun muassa Reidar Särestöniemen, Timo K. Mukan ja Kalervo Palsan innoittamia hahmoja.

Näytelmässä on 14 roolihenkilöä, joita esittävät 8 harrastajanäyttelijää. Näytelmän koreografi ja Valkon tanssien harjoittaja on Virpi Portimo, musiikki Pietu Halonen. Näytelmä on kantaesitetty Lapin Alueteatteri/Rovaniemen Teatterissa vuonna 2004.

Lähteet: YLE Perämeri