Hassisen Kone on pakattu yksiin kansiin

Hassisen Kone -yhtyeen koko tuotanto on koottu yksiin kansiin. Tuore kokoelma sisältää suositun joensuulaisen rockyhtyeen kaikki studiolevytykset, levytysuraa edeltävän demon ja paljon keikkataltiointeja.

kulttuuri
Ismo Alanko laulaa mikrofoniin ja Hassisen Kone -kokoelma.
YLE

- Kokoelmassa on suurin osa tiedossa olevista keikkataltioinneista. Kaikki kivet ja kannot on käännetty, että mukaan on saatu legendaarisen yhtyeen jokainen 1980-luvun alkuvuosina nauhalle tarttunut ääni, kertoo vastaava tuottaja Cyde Hyttinen Provisual Oy:stä.

Jurot nuorisojulkkikset -kokoelma sisältää myös vihkosen, jossa on muun muassa historiikki Hassisen Koneesta. Historiikin on kirjoittanut yhtyeessä soittanut Jukka Orma.

Hassisen Koneella lyhyt mutta kiihkeä ura

Joensuulaisesta kodinkoneliikkeestä nimensä ottanut yhtye oli suomirockin tärkeimpiä bändejä 1980-luvun alussa.

Yhtyen perustettiin vuoden 1979 lopulla. Vuonna 1980 se voitti rockin SM-kisan ja nousi heti suomalaisen uuden aallon yhdeksi kärkiyhtyeeksi.

Muutaman vuoden aikana yhtye saavutti laajan suosion ja myös keräsi voimakasta kritiikkiä rajuina pidetyistä sanoituksistaan.

- Jos joku asia on mielettömän ruma, miksi siitä pitäisi kertoa kauniisti, solisti Ismo Alanko kommentoi sanoituksiaan.

Yhtyeen jäsenistä useat vaikuttavat edelleen suomalaisessa musiikkielämässä. Erityisesti Ismo Alanko on edelleen tunnettu ja suosittu muusikko.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala