1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolmas Nainen vei taas miesjoukon tienpäälle

Aika oli kypsä Kolmannen Naisen paluulle. Levy ilmestyi toukokuussa ja keikat myydään loppuun ennen kuin keikkabussin nokka on edes keikkapaikkaa kohti.

Kolmas Nainen
Sakari Pesola ja Pauli Hanhiniemi
YLE Pohjanmaa

Tuurin Nuorisoseura toimi Kolmannen Naisen ensimmäisenä treenikämppänä 80-luvulla. Sillloin bändi vain haaveili yleisöstä harjoitellessaan seurantalon lavalla. Enää ei yhtyeen tarvitse esiintyä tyhjille saleille. Viikon päästä lauantaina jälleen hynttyynsä yhdistänyt Kolmas Nainen esiintyy entisellä treenikämpällään Tuurin Nuorisoseuran lavalla, tänä viikonloppuna on kaksi loppuunmyytyä keikkaa Seinäjoen Rytmikorjaamolla.

Toukokuussa 2009 Kolmas Nainen ilmoitti julkaisevansa levyn 15 vuoden jälkeen. Se, mikä sai Kolmannen Naisen palaamaan yhteen, on arvoitus bändiläisille itselleenkin.

- Kyllä me vähän huolissamme ollaan, että olemme tainneet herättää hirviön, Pauli Hanhiniemi vitsailee.

- Aika ei ollut kypsä aiemmin, Sakari Pesola lisää.

Pesola ja Hanhiniemi tiesivät edessä olevan kovan työmäärän ja koska levystä haluttiin hyvä, piti odottaa oikeaa aikaa.

- Ei vasemmalla kädellä voi tehdä, Hanhiniemi sanoo.

Vuosien aikana miehet ovat vanhentuneet, mutta soittaminen ja biisien tekeminen ei ole muuttunut. Keikkailussa on eri sävy kuin 15 vuotta sitten, jolloin ideana oli elää keikkailulla. Silloin bändiläisiä oli seitsemän ja soittamisen ohella ajettiin bussia ja roudattiin. Nyt bändi voi keskittyä soittamiseen ja siksi keikatkin voivat olla pidempiä, kun energiaa on enemmän.

- Sillit pysyy tasan samassa kohdassa, mutta liemi vaan vaihtuu, Hanhimemi kuvailee sitä, mitä keikkaussissa tapahtuu. Aika kuluu lähinnä juttelemalla niitä näitä.

Vanhat hitit purevat keikoilla ja sitä onkin sopivina annoksina uusien kappaleiden joukossa.

Lue seuraavaksi