1. yle.fi
  2. Uutiset

Håkans: Tervetuloa Veritaksen omistajaksi TPS

Turun Veritas-stadionin kiinteistöyhtiön omistaja Stefan Håkans toivoo edelleen, että TPS tulisi mukaan stadionin omistajakuntaan. Hän ehdottaa, että TPS voi ostaa puolet stadionista ja sen ravintolasta. Investoimalla liiketoimintaan TPS pääsisi mukaan tuottojen jakamiseen, mikä on normaalia liiketoimintaa, sanoo Håkans.

Turun Palloseura (jalkapallo)
Stefan Håkans.
Stefan Håkans.YLE

- TPS-jalkapallo voisi pelata ja harjoittaa omaa myyntitoimintaansa Kupittaan jalkapallostadionilla, jos se sitä todella haluaisi, sanoo Stefan Håkans.

Hän omistaa Veritas-stadionin ja sen ravintolatoiminnat. Håkans on useaan otteeseen tarjonnut TPS:lle mahdollisuutta tulla stadionin osaomistajaksi. TPS:lla oli jo alun perin stadionin rakennusvaiheessa mahdollisuus tulla osakkaaksi stadion-hankkeessa.

Kupittaan jalkapallostadion on ainoa liigaotteluihin soveltuva ja tv-lähetysten vaatimukset täyttävä kenttä Turussa. Se on osoittanut toimivuutensa seitsemän toimintavuotensa aikana.

- Turkulaisen jalkapallon pitäisi yhdistää voimansa ja panostaa kehitystyönsä mahdollisimman toimivien ottelu- ja yleisöpaikkojen luomiseksi eikä toimintojen hajottamiseksi useisiin eri pisteisiin, painottaa Stefan Håkans, joka omistaa myös FC Inter -jalkapallojoukkueen.

Håkans on tähän saakka vuokrannut stadionia myös TPS:n käyttöön ottelukohtaisella vuokralla, ja samalla TPS:n yhteistyökumppanit ja otteluyleisö ovat voineet käyttää ravintola- ja muita tiloja. Stadionyhtiö on tehnyt investoinnit rakennuksiin ja palvelutiloihin.

- Stadionyhtiö vuokraa tilojaan kaikkien halukkaiden käyttöön kattaakseen tietysti kulunsa ja investointinsa. Yksityinen yritys ei voi antaa tilojaan alle omakustannushinnan toisten käyttöön eikä se myöskään voi antaa ravintolansa anniskeluoikeutta ulkopuolisen käyttöön, kuten TPS on vaatinut, toteaa Håkans.

TPS on vaatinut stadionyhtiötä antamaan tilansa ja ravintolansa omaan käyttöönsä, jotta jalkapalloseura voisi saada kaikki myyntituotot itselleen kotiottelujensa osalta.

- Olen viimeksi muutama päivä sitten ehdottanut TPS:lle, että se voi ostaa puolet stadionista ja sen ravintolasta. Investoimalla liiketoimintaan TPS pääsisi mukaan tuottojen jakamiseen, mikä on normaalia liiketoimintaa, sanoo Håkans.

Hänen mielestään julkisuuteen on annettu monin osin täysin virheellinen kuva Kupittaan stadionin käyttöoikeuksista ja neuvottelutilanteesta. TPS:lle tarjottu vaihtoehto on myös Turun kaupungin liikuntaviraston ja liikuntalautakunnan edustajien tiedossa.

Håkans on myös jalkapalloseura FC Interin omistaja. Omistaja on investoinut niin seuratoimintaan kuin stadioniin ja luonut näin toiminnalliset edellytykset. TPS on sen sijaan esittänyt Turun kaupungille, että Paavo Nurmen yleisurheilua varten rakennettu kenttä muutettaisiin verovaroin jalkapalloilukäyttöön. Yhtenä vaihtoehtona on, että kaupunki antaisi TPS:lle tontin hotelli Caribian läheltä omaa stadionia varten.

- Turkulaisen jalkapallon kehittämisen näkökulmasta on epärealistista ajatella, että yleisömäärät ja myyntituotot riittäisivät uusiin rakennusinvestointeihin. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa turkulaisen jalkapallon pitäisi yhdistää voimansa kenttä- ja muiden palvelujen rakentamisessa, vaikka peli ja tuloskilpailu jatkuvatkin entistä kiivaampana viheriöllä, sanoo Stefan Håkans.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi