1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvaltain suurin homojen ja lesbojen lehti lakkautettiin

Yhdysvalloissa on lakkautettu maan suurin homoille, lesboille ja transsukupuolisille suunnattu sanomalehti. Washington Blade -lehteä julkaiseva kustannusyhtiö ajautui konkurssiin ja joutui lakkauttamaan myös muut julkaisemansa lehdet.

Ulkomaat

Washington Blade juhli vielä viime kuussa 40-vuotissyntymäpäiviään ollen samalla Yhdysvaltain vanhin lehti, joka on kirjoittanut erityisesti homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten asioista. Lakkautetun lehden viikoittainen levikki oli runsaat 30 000.

Lehteä julkaissut Window Media LLC on kamppaillut taloudellisten ongelmien kanssa viime vuodesta lähtien, kun talouskriisi laski mainostuloja ja lehtien levikkiä. Washington Bladen lakkauttamiseen vaikutti myös se, etteivät homot ja lesbot ole enää yhtä riippuvaisia heille suunnatuista erityislehdistä, sillä valtavirran lehdet kirjoittavat nykyään myös homojen ja lesbojen asioista.

Myös Suomen ainoa homojen, lesbojen, biseksuaalien sekä transsukupuolisten Voltti-lehti lopetti toimintansa syyskuussa talousvaikeuksien ja tilausten vähyyden vuoksi. Kustannusyhtiön päätös on kuitenkin voimassa toistaiseksi, ja se voidaan pyörtää, jos näkymät paranevat, lehdestä kerrottiin syyskuussa.

Lähteet: AP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi