Madonnan konsertin rakennustyöt alkaneet Helsingissä

Madonnan Suomen-konsertin rakennustyöt ovat alkaneet Helsingin Jätkäsaaressa. Suurin Pohjoismaissa koskaan järjestetty yksittäiskonsertti vaatii kärsivällisyyttä niin järjestäjiltä kuin yleisöltäkin.

viihde
Työmiehet pystyttävät aitaa
YLE

Madonnan tuleva konsertti koostuu suurista luvuista. Varsinaisia lavarakenteita kokoaa ensi viikonloppuna 300 työntekijää, aluetta rajaavaa aitaa pystytetään kilometreittäin ja h-hetkellä paikalle saapuu 85 000 ihmistä.

Haasteellisinta konsertissa on yleisön sisäänmeno ja ulostulo. Yksityisautoilua alueen läheisyydessä tulisi välttää, ja järjestäjän toivoo että mahdollisimman moni käyttäisi konsertista poistuessaan esimerkiksi metroa.

Lordin voitonjuhla Kauppatorilla keräsi muutama vuosi sitten noin 90 000 innokasta fania, mutta kyseessä ei ollut täysimittainen konsertti saati sitten rajattu tila. Madonnan konsertissa yleisömäärä on lähes sama, joten se vaatii kärsivällisyyttä niin yleisöltä kuin järjestäjiltäkin.

- Suhteellisuudentaju täytyy nyt olla mukana, sillä paikalla on 85 000 ihmistä ja se tarkoittaa jonoja joka paikkaan kuten sisääntullessa, ruokapaikkoihin ja vessoihin. Sellaista järjestelykoneistoa ei olemassakaan, joka pystyy tarjoamaan tuolle määrälle ihmisiä palveluja jonottamatta, sanoo toimitusjohtaja Risto Juvonen Live Nationilta.

Poliisikin on varautunut Madonnan konsertin auheuttamiin ruuhkiin ja myös pahimpiin uhkakuviin.

- Haastavin tilanne on tietysti se, jos joudumme syystä tai toisesta tyhjentämään alueen ihmisistä kiireesti, sanoo ylikomisario Jussi-Pekka Lämsä Helsingin poliisista.

Poliisi hyväksyy suurtapahtuman järjestys- ja turvallisuussuunnitelman lähipäivinä.

Lähteet: YLE Uutiset / Jussi Mankkinen