1. yle.fi
  2. Uutiset

Kampusten omistuskuviot kaupunginhallituksen käsittelyssä

Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Kimpisen ja Kahilanniemen kampuksien omistusjärjestelyjä. Kaupunki on ostamassa kampuksia Saimaan ammattikorkeakoululta. Hankintahinta on yhteensä 19,5 miljoonaa euroa.

kampukset
Saimaan ammattikorkeakoulu
YLE

Pohjolankadulla sijaitseva Kimpisen kampus tulee kasvatus- ja opetustoimen käyttöön ja Armilan koulukiinteistöt laitetaan myyntiin. Samalla kaupungintalon toisen vaiheen toimisto-osan rakentamisesta luovutaan.

Kimpisen kampus tulisi Peltolan koulun, yhdistetyn Armilan-Kimpisen peruskoulun ja Kimpisen lukion käyttöön. Myös Lönnrotin koulun oppilaat menevät entiseen tapaan yläkouluun tähän koulukeskukseen. Tiloihin on mahdollista sijoittaa myös ainakin Alakylän koulun musiikkiluokat.

Kahilanniemi vuokralle

Kaupunginhallituksen käsittelyyn tulevaan yhteistoimintasopimukseen on myös kirjattu, että Etelä-Karjalan keskussairaalan vieressä sijaitsevan Kahilanniemen kampuksen tilat kaupunki vuokraa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän, Saimaan talous ja tieto Oy:n, Lappeenrannan Työkuntokeskus Oy:n, Saimaan tukipalvelut Oy:n (nykyinen Etelä-Karjalan Pesula Oy) sekä Medi-IT Oy:n käyttöön.

Kiinteistökaupat allekirjoitetaan vuoden 2010 elokuun loppuun mennessä. Saimaan ammattikorkeakoulun tavoitteena on aloittaa rakennustyöt Skinnarilan kampusalueella syyskuussa 2010. Ammattikorkeakoulu muuttaa Skinnarilaan kevätlukukauden 2011 päätyttyä.

Vapautuvissa kiinteistöissä tarvitsee tämän jälkeen tehdä remonttia. Esimerkiksi Kimpisen kampuksen peruskorjaus valmistuisi vuoden 2012 loppuvaiheessa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi