Naisen logiikka - totta vai tarua?

Miehet ovat aina olleet lähes yksituumaisen vakuuttuneita siitä, että naiset katselevat maailmaa hiukan eri näkökulmasta kuin miehet. Naiset taas kuittaavat miesten naljailun putkiaivoissa syntyneeksi.

Hannele Lauri edusti naisia Speden legendaarisissa naisen logiikkaa -sketseissä. Kuva: YLE

Kukapa voisi olla muistamatta Spede Pasasen jo legendaariseen maineeseen kohonneita Naisen logiikkaa -sketsejä 80-luvulta. Hannele Lauri pääsi tuolloin edustamaan koko kauniimpaa sukupuolta tekniikan suhteen täydellisen avuttomana tapauksena.

- Ei kai se teknisten vempaimien käyttämisen hankaluus mikään ihme ole. Nehän on kaikki miesten suunnittelemia. Jos laite toimii insinöörin kotona, ei se vielä tarkoita mitään, kuittaa tamperelainen stand up -koomikko Anitta Ahonen eli Iso A.

Iso A haluaakin kiteyttää naisten ajatusmaailman ihan omalla tavallaan.

- Naisen mieli on kirkas, koska se vaihtuu niin usein.

Pelkästään teknisiin asioihin ei naisen logiikka iske. Netissä pyörivän nainen-suomi-nainen -sanakirjan mukaan sana "ei" tarkoittaa naisen sanomana kolmea asiaa: kyllä, ehkä, tai ei.

Miesten mielissä on kuitenkin alkanut itää yhä voimakkaammin ajatus siitä, että naisen logiikka onkin vain kauniimman sukupuolen oveluutta. Miksi ihmeessä asentaa tylsiä laitteita tai vaihtaa auton renkaita, kun joku mies sen kuitenkin pullistellen tekee naisen puolesta?